Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν από μικρός ένα παιδί θαύμα. Με εξαιρετικούς βαθμούς και πτυχία γλωσσολογίας, κοινωνικών επιστημών και φιλοσοφίας. Πολύ φιλόδοξος είχε θέσει στόχο από νωρίς το ανώτατο αξίωμα της χώρας. Η συνάντηση του με τον Φρανσουά Ολάντ σε ένα πάρτι του έδωσε το εισιτήριο που χρειαζόταν. Έγινε υπουργός οικονομικών, παραιτήθηκε και ίδρυσε δικό του κόμμα.

«Δεν είμαι υπέρ της διάρκειας των λειτουργιών. Είμαι εδώ γιατί θέλω να κάνω τα πράγματα να κινηθούν. Είναι μια βαθιά πεποίθηση εδώ και πολύ καιρό. Για το εδώ και το τώρα. Αυτό θέλω να κάνω».

Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε τον Μακρόν είναι να γνωρίζετε ότι αυτό που τον καθορίζει είναι η ελευθερία. Όταν έφυγε από την Αμιέν ήταν επειδή ήθελε να είναι ελεύθερος να ζήσει τη σχέση του με την Μπριζίτ.

«Γύρω του είχε πάντοτε βιβλία. Συνέχεια βιβλία.Ήταν σαν ενήλικος.Ήταν συνέχεια μαζί με καθηγητές με γυμνασιάρχες. Τους μιλούσε ίσος προς ίσο. Ποτέ δεν τον είδα να τον φοβίζει η διαφορά ηλικίας».

Λίγοι ηγέτες έχουν τολμήσει να κατέβουν στους δρόμους μαζί με τον κόσμο χωρίς να φοβούνται… Το έκανε από την πρώτη μέρα της εκλογής του, το έκανε και τώρα ως ο πρώτος ηγέτης της Ευρώπης που κατέβηκε στους δρόμους του Λιβάνου για να αγκαλιάσει τον κόσμο που πενθούσε μετά την τραγωδία της Βηρυτού

Μπριζίτ: Η γυναίκα της ζωής του

Σε αυτήν οφείλει τα πάντα! Τη δεκαετία του 90 Μπριζίτ Τρονιέ -η θεατρόφιλη δασκάλα- συνάντησε για πρώτη φορά τον Εμανουέλ Μακρόν και η σπίθα του έρωτα άναψε. Τι κι αν εκείνη ήταν 37 ετών, παντρεμένη με τρία παιδιά, κι εκείνος μόλις 17;

Η κόρη της Μπριζίτ, Λοράνς, ήταν συμμαθήτριά του. Όταν ο Εμανουέλ Μακρόν μπήκε στη ζωή της Μπριζίτ Μακρόν, ήταν παντρεμένη με τον Αντρέ Οζιέ, έναν τραπεζίτη, επί σχεδόν δύο δεκαετίες. Κατάφερε να δημιουργήσει μαζί τους μια στενή σχέση και η Λοράνς, καρδιολόγος στο επάγγελμα, συμμετείχε επίσης στην προεκλογική του εκστρατεία.

«…Περνούσαμε άπειρες ώρες στο τηλέφωνο ..Πολλές ώρες και σιγά – σιγά άρχισε να νικάει την αντίσταση με εξαιρετικό τρόπο».

Η Μπριζίτ τελικά παντρεύτηκε τον Μακρόν το 2007 στο ίδιο δημαρχείο της παραθαλάσσιας πόλης Τουκέ, όπου είχε παντρευτεί τον Αντρέ Οζιέ 33 χρόνια νωρίτερα.

Μάλιστα, η ίδια η Μπριζίτ Μακρόν είχε πει σε συνέντευξή της το 2017: «Αν δεν είχα κάνει αυτή την επιλογή η ζωή μου απλώς θα με προσπερνούσε».

Η αγάπη του Μακρόν για την Ελλάδα

Ο Μακρόν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ για δύο μέρες, τον Σεπτέμβρη του 2017, μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Έκανε δηλώσεις στήριξης στα δύσκολα χρόνια του 2015 ενώ σήμερα μπαίνει μπροστάρης απέναντι στο σουλτάνο Ερντογάν.

Η στήριξη του στην Ελλάδα ίσως να κρύβει μια μεγάλη του φιλοδοξία. Όχι απλά να μπει το όνομα του στην ιστορία όχι ως πρόεδρος της Γαλλίας αλλά ως ηγέτης που άλλαξε την ιστορία…

Γράψτε το σχόλιό σας