Αυτές τις ημέρες (με τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα), ο ουρανός νοτίως, ανατολικά και δυτικά της Κρήτης γέμισε από αεροπλάνα των δύο χωρών που πραγματοποιούν ασκήσεις μάχης

Οι πιλότοι και οι τεχνικοί εδάφους των F-16 των Εμιράτων είναι κατενθουσιασμένοι από τη συνεκπαίδευση που γίνεται τούτες τις ημέρες με τα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτές τις ημέρες (με τη συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα), ο ουρανός νοτίως, ανατολικά και δυτικά της Κρήτης γέμισε από αεροπλάνα των δύο χωρών που πραγματοποιούν ασκήσεις μάχης.

Ητοι, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, έγιναν ασκήσεις διαλειτουργικότητας συστημάτων, ασκήσεις επικοινωνίας, τακτικές εναέριας μάχης και κυρίως ασκήσεις αεροπορικής προσβολής ναυτικών δυνάμεων και αεράμυνας.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», συμμετείχαν μεταξύ άλλων μαχητικά αεροσκάφη από διάφορες Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας και μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι εντυπωσιακές οι εικόνες των F-16 που «βυθίζονται» για προσβολή στόχων επιφανείας. Οπως εντυπωσιακή ήταν η άσκηση που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες με τη βύθιση πλοίου από πυραύλους επιφανείας- επιφανείας.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr