Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανθρωπιστική καταστροφή στη Μόρια - SOS για χιλιάδες άστεγους πρόσφυγες

Ανθρωπιστική καταστροφή στη Μόρια – SOS για χιλιάδες άστεγους πρόσφυγες

Όπως αναφέρει στον Guardian η επικεφαλής συντονιστής της οργάνωσης Becky's Bathhouse, η αστυνομία τούς εμπόδισε να μεταφέρουν τραυματίες στο νοσοκομείο, ενώ αυτή οδηγούσε πρόσφυγες μακριά από τη φωτιά

Για ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται στους γύρω δρόμους από το ΚΥΤ της Μόριας κάνουν λόγο ΜΚΟ, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται από την αστυνομία χωρίς στέγη ή επαρκή ιατρική βοήθεια.

Όπως αναφέρει στον Guardian η επικεφαλής συντονιστής της οργάνωσης Becky’s Bathhouse, η αστυνομία τούς εμπόδισε να μεταφέρουν τραυματίες στο νοσοκομείο, ενώ αυτή οδηγούσε πρόσφυγες μακριά από τη φωτιά.

«Όταν είδαμε ότι υπήρχε μια φωτιά οδηγήσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε προς το στρατόπεδο, με σκοπό να μεταφέρουμε όσους είχαν ανάγκη στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να περιγράψω τη σκηνή που αντικρίσαμε. Υπήρχαν ομάδες ανθρώπων, χιλιάδες από αυτούς, που έφυγαν από το στρατόπεδο. Ήταν εντελώς σιωπηλοί, τρομοκρατημένοι και τραυματισμένοι, περπατώντας μέσα από πυκνό καπνό και την τρομερή μυρωδιά του καψίματος πλαστικού» λέει.

Συνεχίζοντας τη συγκλονιστική περιγραφή, αναφέρει πως «πήραμε μερικές έγκυες γυναίκες που χρειάζονταν επείγουσα βοήθεια και ένα έφηβο αγόρι με σπασμένο πόδι. Όταν πλησιάσαμε την πόλη της Μυτιλήνης, υπήρχαν αστυνομικές που μπλόκαραν το δρόμο για να σταματήσουν να φτάνουν όλοι στην πόλη. Ζήτησα από την αστυνομία να περάσουμε, αλλά ο διοικητής τους δεν μας άφηνε. Καλέσαμε ασθενοφόρο και αρνήθηκε να έρθει».

«Χάσαμε 30 παιδιά»

Άλλες οργανώσεις στην περιοχή ανέφεραν ότι είναι ανάγκη οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε ασφαλές καταφύγιο πριν πέσει το σκοτάδι.

Ο Omar Alshakal, ιδρυτής του Refugees4Refugees, δήλωσε: «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Φροντίζαμε τους ανηλίκους εδώ και το ασφαλές μέρος για αυτούς χάθηκε στη φωτιά. Χάσαμε 30 παιδιά. Τους ψάχνουμε τώρα».

Ο Alshakal είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, αλλά η κατάσταση είναι σοβαρή. «Έχουμε τώρα 12.000 άτομα χωρίς καταφύγιο, άστεγους στον κεντρικό δρόμο».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024