Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκορωσία : Ο Λουκασένκο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών

Λευκορωσία : Ο Λουκασένκο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών

Ο Λουκασένκο σημείωσε σε συνέντευξή του ότι μπορεί να παρέμεινε στην εξουσία λίγο παραπάνω, αλλά είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να προστατεύσει τη χώρα προς το παρόν

Ο λευκορώσος ηγέτης, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε σήμερα ότι δε θα παραιτηθεί, παρά το κύμα διαμαρτυριών εναντίον της παραμονής του στην εξουσία, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Moscow Talks.

Σύμφωνα με το RIA, σημείωσε εξάλλου ότι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν έπειτα από μια αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Λουκασένκο δήλωσε εξάλλου ότι, αν εγκαταλείψει την εξουσία, θα δεχτούν επίθεση οι υποστηρικτές του, πρόσθεσε ο Ρομάν Μπαμπαγιάν, ο οποίος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν νωρίτερα σήμερα συνέντευξη από το λευκορώσο ηγέτη.

Ο Λουκασένκο σημείωσε επίσης ότι μπορεί να παρέμεινε στην εξουσία λίγο παραπάνω, αλλά είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να προστατεύσει τη χώρα προς το παρόν, μετέδωσαν παράλληλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ορισμένα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ναι, μπορεί να έμεινα λίγο παραπάνω» δήλωσε σύμφωνα με το TASS.

Ο Λουκασένκο ηγείται της Λευκορωσίας από το 1994.

Η αμφισβητούμενη επανεκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία, στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Αυγούστου στη χώρα, προκάλεσε ένα κύμα μαζικών διαμαρτυριών, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν προϊόν εκτεταμένης νοθείας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024