Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εξαπατά - Η ύφεση ήρθε πριν από τον κοροναϊό

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εξαπατά – Η ύφεση ήρθε πριν από τον κοροναϊό

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με χαρακτηρισμούς όπως «πολιτική απάτη» εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζουν οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την ύφεση, η οποία στο β' τρίμηνο ανήλθε στο 15,2%.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με χαρακτηρισμούς όπως «πολιτική απάτη» εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζουν οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την ύφεση του β’ τριμήνου που ανήλθε στο 15,2%.

Ωραιοποιούν την κατάσταση

«Ο ένας μετά τον άλλον οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη πασχίζουν σήμερα από το πρωί να τον καλύψουν, μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αποδίδοντας την πρωτοφανή ύφεση στον κοροναϊό.

Ωστόσο, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι αμείλικτα, εκτός αν τα αμφισβητούν και αυτά. Επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης που θα έφερνε «ισχυρή ανάπτυξη», παρέλαβε ανάπτυξη 2,8% τον Ιούλιο και έφερε τελικά ύφεση 0,9% ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2019, τέσσερις μήνες πριν τον κοροναϊό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ό,τι και να πουν λοιπόν οι υπουργοί του, δεν μπορούν ούτε να ωραιοποιήσουν τη δραματική κατάσταση στην οποία οδηγούν την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ούτε φυσικά να δικαιολογήσουν την πολιτική απάτη του κ. Μητσοτάκη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπανάπτυξη

Σημειώνεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που έχει περάσει από το κοινοβούλιο»κάνοντας λόγο για γελοία ωραιοποίηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

«Υποσχεθήκατε ισχυρή ανάπτυξη και οδηγήσατε στην μεγαλύτερη υπανάπτυξη με 15,2% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ο οποίος στη δευτερολογία του χτες στη βουλή επανήλθε στο θέμα και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε:

Ελεύθερη πτώση

«Σας είπα ότι δεν είναι να πανηγυρίζετε με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Κάνατε μία λαθροχειρία όμως όταν υποστηρίξατε ότι είμαστε καλύτερα από την Ευρώπη. Ωστόσο δεν έχετε υπολογίσει το τρίτο τρίμηνο που θα φανεί η επίπτωση στον τουρισμό».

«Βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση, το 15,2% ύφεση του δεύτερου τριμήνου του 2020 είναι η πέμπτη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη. Ωστόσο εσείς φέρατε την ύφεση από το πρώτο τρίμηνο του 2020. Κάνετε εξαιρετικά λίγα εξαιρετικά αργά και χωρίς σχέδιο εκτός αν το σχέδιο είναι η διάλυση της αγοράς εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί το κοινωνικό κράτος και ζήτησε «αλλαγή πολιτικής και στήριξη της κατανάλωσης και της παραγωγής. Τώρα πρέπει να συνδυάσουμε την ανάκαμψη της οικονομίας με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία τόσο στην αντιμετώπιση της υγειονομικής όσο και της οικονομικής κρίσης.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024