Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απάντηση σε όσους αμφισβητούν τον ιό: Συγκλονίζει ασθενής με κοροναϊό

Η απάντηση σε όσους αμφισβητούν τον ιό: Συγκλονίζει ασθενής με κοροναϊό

«Λέγομαι Αλέξης Αλεξίου… ήμουν ένας άνθρωπος αθλητικός που δεν αρρώσταινα ποτέ μου…»

Οι καλύτερες απαντήσεις σε όποιον μπορεί ακόμη να αμφιβάλλει για την ύπαρξη του κοροναϊού ή για το αν θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, έρχονται από τους ανθρώπους που πέρασαν τον ιό. Η Βελίκα Καραβάλτσιου μίλησε με έναν νεαρό άνδρα που έδωσε την μάχη με τον ιό για 17 μέρες στο Θριάσιο, ενώ κατέγραψε και ο ίδιος σε βίντεο κάποιες από τις στιγμές της απομόνωσης στον θάλαμο νοσηλείας.

«Λέγομαι Αλέξης Αλεξίου… ήμουν ένας άνθρωπος αθλητικός που δεν αρρώσταινα ποτέ μου…»

Ο Αλέξης είναι ο ασθενής νούμερο 352. Νοσηλεύτηκε στο Θριάσιο για 17 ημέρες…Έφτιαξε μόνος του ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων για να αφυπνίσει όλους όσοι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού. Διαγνώστηκε με γρίπη τύπου Β’ και κοροναϊό.

«Πήγα στο νοσοκομείο στα γενέθλια μου γιατί τα συμπτώματά δεν υποχωρούσαν… μου έκαναν τεστ για κοροναϊο και το πρωί οι γιατροί μπήκαν ντυμένοι σαν αστροναύτες και κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.»

Ο φόβος του θανάτου

Ο Αλέξης απομονωμένος σε ένα θάλαμο άρχισε να νιώθει τα πρώτα έντονα συμπτώματα. Το άγχος τον είχε κυριεύσει. Το ίδιο και ο φόβος ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

«Είχα πυρετό, βήχα. Η δύσπνοια ήρθε στη συνέχεια και ο ιδρώτας κι η κόπωση. Είχα παραισθήσεις, κενά στη μνήμη μου. Δεν ήξερα αν θα ξημέρωνε η επόμενη ημέρα.

Απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον ιό….αυτοί που δεν πιστεύουν θα έδιναν τη θέση τους στην εντατική σε κάποιον άνθρωπο ο οποίος πιστεύει στον ιο;»

Συνεχίζει να φορά μάσκα και κάθε τρεις μήνες μετρά τα αντισώματά του…Δεν έχει εμπιστοσύνη στον ιό… σου δίνει την αίσθηση ότι ξέφυγες λέει … και επιστρέφει.

Κρατά μαζί του, τη διάγνωση, και το εξιτήριο.

«Είμαι το νούμερο 352 ένας άνθρωπος με όνομα και επίθετα και βγαίνω για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος».

Ο Αλέξης μοιράζεται την εμπειρία του σε ένα βιβλίο με τίτλο «Τριπλό τζακ ποτ». Για όσους αμφισβητούν και για όσους θέλουν να μάθουν.

«Ο γιατρός μου λέει ότι έπεσα από την ακρόπολη και σώθηκα…. Εγω λέω έπεσα από την ακρόπολη και βρήκα και ένα πορτοφόλι».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024