Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κυκλοφορώ πάντα με μαχαίρι» - Ο ψευτονταής του Big Brother είχε προκαλέσει και στο παρελθόν

«Κυκλοφορώ πάντα με μαχαίρι» – Ο ψευτονταής του Big Brother είχε προκαλέσει και στο παρελθόν

Ο ψευτονταής φαίνεται να λέει περήφανα ότι έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ξυλοδαρμό ενώ δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι κυκλοφορούσε μάλιστα και με μαχαίρι.

Οι εμετικές δηλώσεις περί βιασμού του παίκτη του Big Brother δεν ήταν φαίνεται οι μοναδικές οι οποίες προέτρεπαν σε πράξεις βίας, με την κάμερα του ριάλιτι να δείχνει τον «Κρητικό» να θέλει να αποδεικνύει συνεχώς πόσο… άντρας είναι.

Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο που δείχνει τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να συζητάει με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους αν τους έχουν περάσει… βραχιόλια, αν δηλαδή έχουν συλληφθεί.

Ο ψευτονταής φαίνεται να λέει περήφανα ότι έχει συλληφθεί στο παρελθόν για ξυλοδαρμό ενώ δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι κυκλοφορούσε μάλιστα και με μαχαίρι.

Άλλωστε τις δηλώσεις του συνοδεύουν και οι χαρακτηριστικές κινήσεις, μιμούμενος πώς θα προκαλέσει ζημιά με το μαχαίρι του.

Ο Αλεξανδρίδης δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή την ομοφοβική του συμπεριφορά, καθώς στο βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ο 30χρονος Κρητικός, αναφέρει χαρακτηριστικά: »Δεν μπορώ να κάνω σίγουρα παρέα με τους γκέι. Δεν θέλω να μου τρίβονται, να σαλιαρίζουν να με φιλάνε, να μου κάνουν τέτοια…».

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

Με την «έξωση» του παίκτη από το ριάλιτι, την έντονη κατακραυγή και την αποχώρηση πολλών από τους χορηγούς της εκπομπής, ο ΣΚΑΙ αποφάσισε να διακόψει προσωρινά τη διαδικτυακή μετάδοση της εκπομπής.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΚΑΙ τονίζει πως «η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί».

«Λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν» συμπληρώνει.

«Ο Όμιλος ΣΚΑΙ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (livestreaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλος μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά».

200 καταγγελίες στο ΕΣΡ

Για το σχόλιο παίκτη του ριάλιτι του Big Brother με αναφορές βιασμού, τοποθετήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ξεκαθαρίζοντας πως η σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες, αποτελεί νομική του υποχρέωση.

Όπως αναφέρει έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα και ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει οριστεί εισηγητής για τη διερεύνησή του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπα το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024