Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό 17χρονου στο Γαλάτσι - «Μετρούσαν τις κλωτσιές που του έριχναν»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό 17χρονου στο Γαλάτσι – «Μετρούσαν τις κλωτσιές που του έριχναν»

Σοκάρει η μαρτυρία του 17χρονου στο Γαλάτσι που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από 20μελή συμμορία

Σοκάρει η μαρτυρία του 17χρονου στο Γαλάτσι που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από 20μελή συμμορία.

«Μου έχουν μείνει στιγμές από εκείνη την ημέρα. Ήταν πάρα πολύ άσχημο, πάρα πολύ άσχημο… ήμουν γεμάτος αίματα. Είχαν μαζευτεί πάνω μου 20 άτομα και με βαράγανε, κλωτσιές, μπουνιές στο κεφάλι – άμα ξαναγίνει αυτό μπορεί να μείνω ανάπηρος» λέει ο 17χρονος.

Ήταν τόσο βίαιο αυτό που έζησε ο 17χρονος Αλέξανδρος, που κάθε φορά που φέρνει στο μυαλό του τη στιγμή του ξυλοδαρμού του σε πλατεία στο Γαλάτσι, είναι σαν να νοιώθει ξανά και ξανά τους φρικτούς πόνους από τις κλωτσιές και τις μπουνιές στο πρόσωπο και το κεφάλι του.

«Ήμουν ζαλισμένος, δεν έβλεπα καλά, μου μιλάγανε, δεν καταλάβαινα τι μου λέγανε, είχα παντού καρούμπαλα σε όλο το κεφάλι, ήμουν μελανιασμένος σε όλο το πρόσωπο. Η γνάθος μου ήταν φουλ φουσκωμένη, το μάτι μου είχε πεταχτεί έξω, το φρύδι είχε πρηστεί πάρα πολύ. Αίματα γενικά. Η κοιλιά μου είχε πάθει μόλυνση εκεί αριστερά, επειδή κάποιος με κλώτσησε εκεί».

Ακούστε πώς περιγράφει στο LIVE NEWS την εικόνα του Αλέξανδρου, η μητέρα ενός φίλου του, η οποία του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο σπίτι της.

«Ήρθαν τα παιδιά στο σπίτι σε πολύ άθλια κατάσταση. Το παιδί ήταν πολύ χτυπημένο στο κεφάλι, στην κοιλιά, με αίματα και προσπαθούσα εγώ να επικοινωνήσω με τους γονείς του και να τον βοηθήσω. Να του σκουπίσω λίγο τα αίματα. Τον ρώταγα εάν πονάει, εάν ζαλίζεται και δεν αισθανόταν καλά το παιδί, δεν ήταν καθόλου καλά. Τρόμαξα πάρα πολύ να σας πω την αλήθεια και εγώ και ο σύζυγός μου».

Βάζουν στο  «μάτι» ανηλίκους

O 17χρονος που βρέθηκε με σπασμένη τη γνάθο, φαίνεται ότι δεν είναι το μοναδικό θύμα της φερόμενης ως συμμορίας ανηλίκων.

«Φαίνεται ότι στοχοποιούν 16χρονους στο Γαλάτσι, υπάρχουν περιστατικά στα Πατήσια, την Κυψέλη και στον Περισσό» λέει η  δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου Κατερίνα Φραγκάκη.

Η οργή των κατοίκων στο Γαλάτσι ξεχειλίζει.

«Φοβάμαι μην ξαναγίνει και μείνω ανάπηρος»

Ο 17χρονος μαθητής παραμένει εξαιρετικά φοβισμένος και προσπαθεί με τη βοήθεια ειδικών να βρει τον τρόπο να το ξεπεράσει.

«Προς το παρόν δεν βγαίνω, έχω μια ψυχολόγο τώρα που με βοηθάει και με καθησυχάζει και μου λέει κάποια πράγματα για να το ξεπεράσω. Φοβάμαι μην γίνει κάτι παρόμοιο πάλι, γιατί έγινε μια και τώρα άμα ξαναγίνει αυτό μπορεί να μείνω ανάπηρος».

Ήδη, ο 17χρονος έχει αναγνωρίσει τους τέσσερις από τα 20 άτομα που του επιτέθηκαν και αναμένεται σύντομα να ταυτοποιηθούν και άλλοι.

Ο 17χρονος αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση στην γνάθο του την Τετάρτη, ενώ οι έρευνες για την δράση των νεαρών συνεχίζονται.

Δικηγόρος οικογένειας 17χρονου: Μετρούσαν τις κλωτσιές που του έριχναν

Όπως λέει η η δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου Κατερίνα Φραγκάκη στο MEGA, το χειρουργείο στην κάτω γνάθο θα γίνει την Τετάρτη, ενώ το παιδί έχει υποστεί πολύ σοβαρό κάταγμα. Οι γιατροί προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα στην υγεία του 17χρονου όμως «εκεινο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί άμεσα είναι η ψυχή του παιδιού, που είναι φοβισμένο».

Σε ό,τι αφορά τους δράστες, δεν έχουν εντοπιστεί όλοι. Έχουν ταυτοποιηθεί οι τέσσερις εξ αυτών που ομολόγησαν την πράξη τους. Είπαν μάλιστα στον Αλέξανδρο «πώς κάνεις έτσι, μερικές κλωτσιές σου ρίξαμε»… Ενώ μετρούσαν τις κλωτσιές που του έριχναν μπροστά του.

«Περιμένουμε να γίνει ταυτοποίηση και άλλων δύο δραστών που δρούσαν μαζί με τους υπόλοιπους», συμπλήρωσε η κ. Φραγκάκη.

Σε ό,τι αφορά το προφίλ των ανήλικων δραστών είπε ότι πρόκειται για παιδιά της διπλανής πόρτας, δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει κάποιος από την πρώτη στιγμή ότι αυτά τα παιδιά προβαίνουν σε τέτοιες παραβατικές πράξεις.

Στάθηκε και στην ευθύνη των γονέων για την παραμέληση και την ανατροφή των παιδιών τους. «Κανένας από αυτούς τους γονείς δεν ενδιαφέρθηκε για τον 17χρονο» είπε η κ. Φραγκάκη. Αντίθετα οι ανήλικοι του έστελναν μηνύματα για να τον μεταπείσουν από το να ασχοληθεί με την υπόθεση.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024