Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυστικά και ψέματα: Πώς να ζητήσεις συγγνώμη από τη σχέση σου

Μυστικά και ψέματα: Πώς να ζητήσεις συγγνώμη από τη σχέση σου

Η εμπιστοσύνη είναι κάτι πολύ ουσιαστικό σε μία σχέση και αν χαθεί, θέλει μια ολόκληρη διαδικασία για να ξανα-χτιστεί από την αρχή

Πολλά από τα ψέματα που λέμε στο άλλο μας μισό, προκύπτουν χωρίς προφανή λόγο.

Μπορεί να ευθύνεται απλώς μια κλήση στη λάθος ώρα από εκείνο τον συνάδελφο που πάντα ζήλευε, για να πιάσουμε τον εαυτό μας να προσπαθεί να «καλύψει» μια ανύπαρκτη ενοχή.

Τώρα όμως το ψέμα ειπώθηκε και οι τύψεις έχουν αρχίσει ήδη να μας κατατρώνε.

Πώς μπορούμε να ζητήσουμε συγγνώμη με τέτοιο τρόπο ώστε όντως να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Και κυρίως, υπάρχει περίπτωση να μας εμπιστευτεί ξανά;

Ανακαλύψτε το γιατί

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να στραφείτε απευθείας στο ψέμα; Είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζετε πριν μιλήσετε για αυτό στον σύντροφό σας. Πρώτα από όλα, γιατί θα σας ρωτήσει. Βεβαιωθείτε ότι δεν επιρρίπτετε σε εκείνον όλη την ευθύνη.

Συγχωρήστε τον εαυτό σας

Η ειλικρίνεια και η μεταμέλεια είναι απαραίτητες, όχι όμως και οι τύψεις ή η ντροπή. Όλοι κάνουμε λάθη. Αν δεν μπορέσετε να αφαιρέσετε το βάρος που νιώθετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απομακρυνθείτε ακόμη περισσότερο.

Ζητήστε τη σωστή συγγνώμη

Πείτε στον σύντροφό σας τι συνέβη και απολογηθείτε. Στη συνέχεια, απλώς ακούστε τον. Πώς νιώθει; Τι χρειάζεται για να νιώσει καλύτερα;

Μη βιαστείτε να συμφωνήσετε με αυτά που θα σας πει, γιατί δεν αποκλείεται να δείτε ότι δεν μπορείτε εντέλει να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του.

Δείξτε έμπρακτα ότι μετανιώσατε

Το πιθανότερο είναι πως για κάποιο διάστημα θα χρειαστεί να είστε λίγο πιο «διάφανη», καθώς κατά πάσα πιθανότητα το ψέμα σας θα έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στον σύντροφό σας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει να κάνετε υποχωρήσεις με τις οποίες δεν αισθάνεστε άνετα, όπως για παράδειγμα να παραχωρήσετε τους κωδικούς του κινητού σας.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024