Την υπογραφή του στο κάλεσμα που έχει απευθύνει ελληνική πρωτοβουλία που ζητά, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021 για την Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve, έβαλε πριν από μια εβδομάδα ο Μίκης Θεοδωράκης, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.

Η Ιατρική Ταξιαρχία τείνει χέρι ιατρικής βοήθειας στους λαούς που τη χρειάστηκαν, βασισμένη πάντα στις αρχές της έμπρακτης αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Η συγκυρία έφερε αυτή τη βαριά υπογραφή, την ημέρα που έκλειναν ακριβώς πέντε μήνες από τη συγκρότηση της επιτροπής. Ένθερμος υποστηρικτής της κουβανικής επανάστασης, και φίλος του Τσε, του Φιντέλ και του Ραούλ Κάστρο ο Μίκης Θεοδωράκης έχει δηλώσει στο παρελθόν, ότι «η Επανάσταση της Κούβας είναι το φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς της γης και δείχνει τον δρόμο στον αγώνα για την ανεξαρτησία και την απαλλαγή από τα νύχια του ιμπεριαλισμού».

Στον δρόμο αυτού του αγώνα, η διεθνιστική αλληλεγγύη των γιατρών της Κούβας, υποστηρίζεται σήμερα και από τον Μίκη Θεοδωράκη, που ενώνει τη φωνή του μαζί με τους 75.000 Ελληνες ανθρώπους που υποστηρίζουν μέχρι σήμερα το αίτημα.

Γράψτε το σχόλιό σας