Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την ανησυχία τους για τον τουρκικό επεκτατισμό εκφράζουν τα ΗΑΕ

Την ανησυχία τους για τον τουρκικό επεκτατισμό εκφράζουν τα ΗΑΕ

Την ανησυχία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τον τουρκικό επεκτατισμό και τις συνέπειες του εκτεταμένου πολέμου στην Λιβύη, τονίζει η επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΑΕ στην Αθήνα, Εϊμάν Ελ Ζεγιουντι, σε αποκλειστικές δηλώσεις της στα ΝΕΑ

Την ανησυχία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τον τουρκικό επεκτατισμό και τις συνέπειες του εκτεταμένου πολέμου στην Λιβύη, τονίζει η επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΑΕ στην Αθήνα, Εϊμάν Ελ Ζεγιουντι, σε αποκλειστικές δηλώσεις της στα ΝΕΑ. Τα Εμιράτα, που παίρνουν ενεργό μέρος στις εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο εξομάλυναν πρόσφατα τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ισραήλ, σε μια ιστορική συμφωνία που αλλάζει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής.

«Η Ελλάδα και τα ΗΑΕ μοιράζονται το έντονο ενδιαφέρον για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην λεκάνη της Μεσογείου», αναφέρει η κ. Ελ Ζεγιουντι. «Και οι δύο χώρες ανησυχούν για τον τουρκικό επεκτατισμό και τις συνέπειες του εκτεταμένου πολέμου στη Λιβύη. Οι πρόσφατες κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Εμιράτων στην Κρήτη είναι ένα παράδειγμα στρατιωτικής συνεργασίας. Στον πολιτιστικό και επιστημονικό τομέα οι δύο χώρες διατηρούν ενεργούς δεσμούς, οι οποίοι υπογραμμίζονται με το φετινό διαδικτυακό «Στρατηγικό Φόρουμ ΗΑΕ-Ελλάδας που πραγματοποίηθηκε τον Ιούλιο. Τα αποτελέσματα ορισμένων από τις συνεργασίες στον τομέα της γεωργίας, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης θα παρουσιαστούν στην έκθεση Dubai Expo2020 (που θα πραγματοποιηθεί το 2021)».

Όσον αφορά την συμφωνία με το Ισραήλ αναφέρει «αποτελεί ένα βήμα προς μια πιο σταθερή και ευημερούσα περιοχή, από την οποία όλοι επωφελούμαστε. Διακόπτοντας τα σχέδια προσάρτησης του Ισραήλ, διατηρήσαμε ζωντανή την προοπτική για τη λύση των δύο κρατών. Τα ΗΑΕ έχουν μια μακροχρόνια δέσμευση να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό. Δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες των Παλαιστινίων γι ‘αυτούς, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία είναι ένα πολύ θετικό βήμα, που παρέχει το χώρο και τον χρόνο για να οικοδομήσουμε έναν δίκαιο διακανονισμό».

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024