Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα οχυρώνεται σε Έβρο και Αιγαίο - Νέες εμπρηστικές δηλώσεις και τουρκική προπαγάνδα με το Oruc Reis

Η Ελλάδα οχυρώνεται σε Έβρο και Αιγαίο – Νέες εμπρηστικές δηλώσεις και τουρκική προπαγάνδα με το Oruc Reis

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Αθήνα τις ακραίες προκλήσεις και το όργιο προπαγάνδας της Άγκυρας

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Αθήνα τις ακραίες προκλήσεις και το όργιο προπαγάνδας της Άγκυρας.

Έχοντας το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου η ΕΕ έχει απειλήσει με κυρώσεις την Άγκυρα εάν δεν έχει προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης, η Αθήνα μέσα από μία σειρά διπλωματικών επαφών αλλά και κινήσεων που θωρακίζουν ευαίσθητες περιοχές στις οποίες εντείνει τις προκλήσεις της η Άγκυρα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στη γειτονική χώρα.

Την ίδια στιγμή, οι προκλητικές ενέργειες από πλευράς Τουρκίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μετά τις πολεμικές ιαχές Ερντογάν ο οποίος  είπε χθες, ότι «θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους παράνομους χάρτες που της επιβάλλονται» ήρθε σήμερα άλλη μία προκλητική δήλωση από τη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση από το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, «το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα συνεχίσει το καθήκον του και δε θα επιτρέψει τον εκφοβισμό στην περιοχή».

Ολόκληρη η δημοσίευση:

Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν / προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.  Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή!

Καμία απειλή δε μας τρομάζει

«Καμία απειλή δε μας τρομάζει» είναι το μήνυμα που στέλνει από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας ξεφεύγουν από ότι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στα χθεσινά τουρκικά δημοσιεύματα περί μετακίνησης τουρκικών στρατευμάτων στην Ανδριανούπολη κάνοντας λόγο για εσωτερική προπαγάνδα.

Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες κι όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Την άποψη ότι έως τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις, η Τουρκία θα εντείνει τις πιέσεις της προς την Ελλάδα με μοχλό το μεταναστευτικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι η φύλαξη των ελληνικών συνόρων έχει ενισχυθεί με δύο ομάδες της ΕΚΑΜ, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται και στα νησιά, με τελευταίο παράδειγμα τις 4 τουρκικές μηχανότρατες που έφτασαν σε απόσταση 600 μέτρων από την Κάλυμνο, ο υπουργός επίσης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «οι ροές μειώνονται» καθώς και ότι τα νησιά θα ενισχυθούν με 500 συνοριοφύλακες.

Το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων και η απάντηση της Αθήνας

Τις επιδιώξεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το πώς πρέπει να αντιδράσει η Αθήνα ανέλυσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο Ερντογάν επιθυμεί να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία που θα εκτείνεται μέχρι την κεντρική Μεσόγειο.

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι το ενδιάμεσο για να φτάσει στο στόχο του. Θέλει να κάνει την Ελλάδα χώρα-δορυφόρο για να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Μεσόγειο. Είναι τακτικές οι κινήσεις του» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας ακριβή μια φράση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, που είχε πει ότι «η Τουρκία θέλει να κάνει την Ελλάδα νησί σε μία οθωμανική λίμνη».

«Μας θεωρούν κράτος μειωμένης κυριαρχίας, όταν μας λένε ότι η ΠτΔ δεν μπορεί να πάει Καστελόριζο ή όταν λένε ότι δεν μπορούμε να υπογράψουμε σύμβαση με την Αίγυπτο» τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν θα αποφευχθεί ο καβγάς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Όπως ανέφερε, ο Ερντογάν έχει εκπαιδεύσει τον τουρκικό λαό «ότι η Ελλάδα κατέλαβε νησιά και ότι είμαστε εμείς πειρατές στην ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, μιλώντας για την ΕΕ, υποστήριξε, ότι εάν θέλει, «μπορεί να γονατίσει την Τουρκία με τις κυρώσεις της».

Τέλος, πρότεινε να την υπογραφή συμφώνου αμυντικής συνδρομής με τη Γαλλία.

«Πιεζόμαστε, αλλά έχουμε πολλά γεωπολιτικά εργαλεία, για να πιέσουμε την Τουρκία» κατέληξε.

«Ο Έβρος θα παραμείνει όρθιος»

Την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί να προχωρήσει σε παιχνίδια εντυπώσεων με τη μεταφορά τανκς κοντά στην Ανδριανούπολη, ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου έστειλε το δικό του μήνυμα σημειώνοντας ότι ο «ο Έβρος έμεινε όρθιος τον Μάρτιο και θα παραμείνει όρθιος και σε αυτές τις ροές».

«Υπάρχει αρκετή πίεση στις υπηρεσίες μας αλλά δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την εισβολή του Μάρτιου» είπε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Όπως σημείωσε «περιμένουμε τον νέο φράχτη, τις θερμικές κάμερες και με τους νέους συνοριοφύλακες η φύλαξη των συνόρων θα γίνει καλύτερη».

«Μαζί με εμάς τους παλιούς που συμπληρώνουμε 22 στην πρώτη γραμμή της φύλαξης της χώρας, τα νέα παιδιά που τα βλέπουμε ορεξάτα να θέλουν να δουλέψουν νομίζω ότι τα πράγματα θα ειναι καλύτερα» συμπλήρωσε.

Τόνισε, ακόμα, ότι «το ηθικό των κατοίκων του Έβρου ήταν και είναι υψηλό. Μας έδωσαν τέτοια δύναμη τον Μάρτιο για να κρατήσουμε την εισβολή και τον πόλεμο της προπαγάνδας από την Τουρκία».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024