Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Ο βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Μελάς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και η ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, μίλησαν στο MEGA παρουσιάζοντας ο καθένας τις απόψεις του γύρω από την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. 

Τα ελληνοτουρκικά και η  πολιτική αντιπαράθεση που έχουν πυροδοτήσει, μετά από το κρεσέντο προκλήσεων Ερντογάν, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της  MEGA Σαββατοκύριακο το πρωί της Κυριακής (6/9).

Ο βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Μελάς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και η ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, μίλησαν στο MEGA παρουσιάζοντας ο καθένας τις απόψεις του γύρω από την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Γιαννούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση σε ο,τι αφορά στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει συγκληθεί συμβούλιο για την ενημέρωση πολιτικών αρχηγών.

«Τα μέτρα, οι κυρώσεις με αυστηρό και τόνο συνέπειας,  θα έπρεπε να ήταν εδώ και πολύ καιρό στο τραπέζι και αυτό δεν είναι μία μικροπολιτική στάση, αλλά μια κοινή εθνική γραμμή» σημείωσε ο κ. Γιαννούλης, αφήνοντας αιχμές εναντίον της κυβέρνησης για αλαζονική στάση που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα.

«Ο κ.Μητσοτάκης έχει την εντύπωση πώς αν συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα απομειώσει την κυβερνητική του εμβέλεια ή ικανότητα. Μια συμπεριφορά που άλλα κράτη που έχουν πραγματικά έχουν μεταρρυθμίσει την πολιτική τους κουλτούρα το έχουν ξεπεράσει. Εδώ δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί καθώς υπάρχει ο φόβος για δραματοποίηση της κατάστασης» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από τη μεριά του ο  κ. Μελάς υποστήριξε ότι η  Τουρκία και ο πρόεδρος Ερντογάν εδώ και πολύ καιρό προκαλεί τη χώρα και η πως η Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές ακολουθεί έναν διπλωματικό δρόμο, δημιουργώντας όλο αυτό το διάστημα ισχυρές συμμαχίες και όλο αυτό ακολουθεί μία στρατηγική στο να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα με ειρηνικό τρόπο .

Ο ίδιος ωστόσο δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση και με οποιοδήποτε τρόπο.

Μιλώντας τώρα για την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η Εύα Καϊλή μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι ότι Ελλάδα και η Κύπρος είναι Ευρώπη με ευρωπαϊκά σύνορα, χωρίς να χρειαστεί η ΕΕ να λάβει ρόλο διαμεσολαβητή» ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν άμεσα προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης.

«Στο ευρωκοινοβούλιο κανείς δεν θέλει να κλιμακώσει εντάσεις με την Τουρκία. Όλοι θα προτιμούσαν να κάνουν την Τουρκία να κάτσει στο τραπέζι και το γεγονός ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για κυρώσεις δημιουργεί ανησυχία» συμπλήρωσε.

Τέλος η κ. Καϊλή υπογράμμισε πως πέρα από πέρα από μία συζήτηση σε επίπεδο διπλωματικό και μεταξύ τεχνοκρατών, θα υπάρξει ανάγκη για μία συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο:

«Δεν μπορεί η πολιτική να μην συζητείται σε πολιτικό επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά , υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για τοποθέτηση της συζήτησης σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο.

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024