Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός και η πανδημία των... αρνητών

Ο κοροναϊός και η πανδημία των… αρνητών

Παγκόσμιες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της άρνησης της πανδημίας και των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Παγκόσμιες διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της άρνησης της πανδημίας και των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Στην Ιταλία, τη Σκωτία και την Αυστραλία, χιλιάδες διαδηλωτές δεν τήρησαν τις αποστάσεις και έκαναν κηρύγματα ανευθυνότητας.

Με συνθήματα κατά της μάσκας και της τήρησης αποστάσεων στα σχολεία και υπέρ της επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ διαδήλωσαν εκατοντάδες αντιεμβολιαστές, συνωμοσιολόγοι και αρνητές του κοροναϊού στη Ρώμη. Μαζί τους και μέλη ακροδεξιών κομμάτων και οργανώσεων.

Οι πολέμιοι των μέτρων στη χώρα που μετρά πάνω από 35.000 νεκρούς από κοροναϊό, δεν τήρησαν τις αποστάσεις, ωστόσο κατηγόρησαν την ιταλική κυβέρνηση για λάθη στη διαχείριση της κρίσης.

Αρνητές της πανδημίας διαμαρτυρήθηκαν και στο Εδιμβούργο της Σκωτίας όπου σχεδόν 1.000 κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για τυραννικές κυβερνήσεις που επιβάλουν μέτρα. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σκωτίας χαρακτήρισε όσους συγκεντρώθηκαν χωρίς να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις ως «βαθιά ανεύθυνους». Μόνο χθες στη Σκωτία καταγράφηκαν 141 νέα κρούσματα.

Στη Μελβούρνη η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 150 άτομα και έκοψε πολλά πρόστιμα σε συνωμοσιολόγους και αρνητές της πανδημίας που διαδήλωσαν κατά της καραντίνας που ισχύει στην πολιτεία της Βικτώρια από τις 2 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Βικτώρια, όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων στην Αυστραλία.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024