Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Και τρίτος θάνατος μέσα σε λίγες ώρες - Στους 283 οι νεκροί

Κοροναϊός : Και τρίτος θάνατος μέσα σε λίγες ώρες – Στους 283 οι νεκροί

Μεγαλώνει συνεχώς ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών του κοροναϊού στη χώρα μας

Στους 283 έφτασαν οι νεκροί από κοροναϊό στη χώρα μας με τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες.

Τελευταίο θύμα στον θλιβερό κατάλογο ένας 74χρονος άνδρας στη Μυτιλήνη.

Ο άτυχος 74χρονος εισήχθη για νοσηλεία από τις 15 Αυγούστου και δύο ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε ενώ κατά πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τα ξημερώματα της Κυριακής είχαν χάσει τη ζωή τους μια 75χρονη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι και μια 92χρονη από οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Κατέληξαν δύο ηλικιωμένες στη Θεσσαλονίκη μέσα σε λίγες ώρες 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το απόγευμα του Σαββάτου, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 11.386.

Ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός ήταν 187 νέες μολύνσεις, από τις οποίες οι 68 καταγράφηκαν στην Αττική. Από τις περιπτώσεις κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας έως τώρα, οι 2.219 μολύνσεις (19,5%) θεωρούνται σχετιζόμενες με ταξίδι από το εξωτερικό και οι 4.970 (43,7%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα

Κρίσιμο είναι το επόμενο 10ημερο καθώς οι επιστήμονες θέλουν να δουν τα περιστατικά μολύνσεων να μειώνονται πριν το άνοιγμα των σχολείων και κυρίως πριν μπούμε στην καρδιά του φθινοπώρου.

Εκείνο πάντως που τονίζουν οι λοιμωξιολόγοι είναι η αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού, καθώς θα συμπέσουν το ίδιο διάστημα οι δύο ιοί. Η παρουσία γρίπης και κοροναϊού μέσα στο χειμώνα θα φέρει στα όρια αντοχής του το σύστημα υγείας.

Για την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας μίλησε στο MEGA ο Μάριος Λαζανάς, παθολόγος, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σχολιάζοντας των μειωμένο αριθμό κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, είπε «εύχομαι να συνεχιστεί η μείωση κρουσμάτων. Αλλά να είμαστε επιφυλακτικοί. Γιατί μειώθηκαν τα αποτελέσματα των τεστ που εκκρεμούσαν λόγω προβλήματος». Πρόσθεσε μάλιστα ότι στο άμεσο προσεχές διάστημα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων στις πόλεις.

Την ίδια στιγμή, ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έξαρση της πανδημίας με την έναρξη του φθινοπώρου.

Με δεδομένο πως «το 30% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικά», η ιχνηλάτησή τους καθίσταται ακόμη πιο περίπλοκη, ενώ ελλοχεύουν νέες εστίες διάδοσης του ιού ανά πάσα στιγμή.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλουμε ό,τι μέσα έχουμε και ό,τι δυνατότητες έχουμε, για να περιορίσουμε αυτή την διασπορά σε αυτή τη φάση, γιατί έρχεται η γνωστή φθινοπωρινή, χειμερινή περίοδος η οποία μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα» προειδοποίησε σχετικά ο Καθηγητής, προτείνοντας:

· κατάλληλη επιτήρηση και καταγραφή των κρουσμάτων,
· κατάλληλο testing,
· καλή ιχνηλάτηση των επαφών,
· διαφύλαξη των νοσοκομείων από τη διασπορά του ιού,
· σωστή, συνεχή και στοχευμένη ενημέρωση στον κόσμο για τα μέτρα προστασίας,
· πολύ στενούς ελέγχους

Ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε πως «χρειάζονται εμβολιασμοί για το χειμώνα. Είναι δύσκολη περίοδος αυτή, είναι η γρίπη, είναι οι υπόλοιπες ιώσεις, θα πρέπει λοιπόν να έχουμε το νου μας», περιγράφοντας δηλαδή το στοίχημα περιορισμού της διασποράς αφενός του κορωνοϊού και αφετέρου των υπολοίπων ιογενών λοιμώξεων, μεταξύ των οποίων και η γρίπη.

Οι υψηλές απαιτήσεις πρόληψης ενόψει του χειμώνα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας κινητοποιούν ακόμη περισσότερο τον κρατικό μηχανισμό, ο οποίος καλείται να επιτηρήσει στενά τα μέτρα προστασίας. Η εξίσωση καθίσταται ακόμη δυσκολότερη από το γεγονός ότι τα κρούσματα συγκεντρώνονται -σε υπερτοπικό επίπεδο- στην Αττική, αυξάνοντας αναγκαστικά τα επίπεδα και τη συχνότητα των ελέγχων σε όλο το λεκανοπέδιο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024