Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Βαφτίστηκε ο «ασθενής 0» της Φθιώτιδας - Μήνυμα αισιοδοξίας από τη νίκη του μικρού αγοριού

Κοροναϊός : Βαφτίστηκε ο «ασθενής 0» της Φθιώτιδας – Μήνυμα αισιοδοξίας από τη νίκη του μικρού αγοριού

Ο μικρός Μιχαήλ – Σπυρίδων, το μωρό που κατεγράφη ως «ασθενής 0» του κοροναϊού στη Φθιώτιδα, βαφτίστηκε το Σάββατο από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών

Ο μικρός Μιχαήλ – Σπυρίδων, το μωρό που κατεγράφη ως «ασθενής 0» του κοροναϊού στη Φθιώτιδα, βαφτίστηκε το Σάββατο από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Lamiareport.gr, το μωρό, που όταν διαγνώστηκε θετικό στον κοροναϊό ήταν μόλις 4 μηνών, χαίρει άκρας υγείας, με αποτέλεσμα το Σάββατο η οικογένειά του να τελέσει τη βάφτισή του στον Ναό Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδας.

Θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα αισιοδοξίας που πηγάζει από τη νίκη αυτού του μικρού παιδιού από την επικίνδυνη ασθένεια, ο Ποιμενάρχης της Φθιώτικης Εκκλησίας από την πρώτη στιγμή προσευχήθηκε και στη συνέχεια αγκάλιασε και ευλόγησε το συγκεκριμένο παιδί και την οικογένειά του ζητώντας να είναι αυτός που θα τελέσει το ιερό μυστήριο με το οποίο θα εισέρχοταν στο σώμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Πηγή εικόνας: LamiaReport.gr

Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να είναι αυτός που θα τελέσει τον γάμο του είτε στην ίδια εκκλησία ή όπου αλλού θελήσει στη Φθιώτιδα.

Με πατρικά λόγια ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για τον νεοφώτιστο Μιχαήλ – Σπυρίδωνα, «το σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας», όπως τον χαρακτήρισε, σημειώνοντας ότι «η χάρις του Θεού, νικά, ενεργεί, βοηθά, σκεπάζει και χαριτώνει».

Του χάρισε δε, συμβολικά, μια όμορφη κορνίζα η οποία θα γεμίσει με φωτογραφία της βάφτισής του. Την εικόνα του Μητροπολίτη με τον Μιχαήλ – Σπυρίδωνα, ανέλαβε να την προσφέρει το LamiaReport, καθώς από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε ανθρώπινα δίπλα στην οικογένεια από τη Σπερχειάδα που δοκιμάστηκε πολύ σκληρά, αλλά με πολύ πίστη και θέληση κατάφερε να σταθεί στα πόδια της.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024