Αναδίπλωση Στόλτενμπεργκ για τα περί συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας: Η θέση της Αθήνας
Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για όλα τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε, παραμένει σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρει λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά τη στιγμή που ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται στο «κόκκινο».
Την επόμενη μέρα μετά την παρέμβασης του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ να εκβιάσει τη διενέργεια ελληνοτουρκικού διαλόγου, παρουσίασε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες Σαράντης Σαραντόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για όλα τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ο ίδιος δήλωσε, παραμένει σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους συμμάχους για να βρει λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έχει εκφράσει επανειλημμένα την συμπάθεια του στην Τουρκία με προκλητικές δηλώσεις. Αποκορύφωμα το τελευταίο tweet για διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τη δύναμη αυτή, νίπτει τας χείρας του σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος και παίρνει το μέρος της Τουρκίας.
Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα της «προβοκάτσιας» Στόλτενμπεργκ: Οι «προσδοκίες» από Κίνα, ο ρόλος της Ρωσίας και η επιστολή Μητσοτάκη στον ΟΗΕ
Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες Σαράντης Σαραντόπουλος ο επικεφαλής της Συμμαχίας δήλωσε ότι «είναι περισσότερο τεχνικές συζητήσεις παρά διαπραγματεύσεις» και ξεκαθάρισε πως δεν αντικαθιστούν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαπραγμάτευση.
Ο ΓΓ. του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη μορφή του μηχανισμού αποτροπής συγκρούσεων. «Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει», τόνισε.
Η Αθήνα επαναλαμβάνει πως είναι πάντα πρόθυμη και έτοιμη για διάλογο με την Τουρκία και σε καμία περίπτωση η αντίδρασή της δεν θέλει να εκληφθεί ως προσπάθεια να τον «τορπιλίσει». Ξεκαθαρίζει όμως ότι η αναγκαία συνθήκη για να ξεκινήσει οποιουδήποτε είδους συνομιλία είναι η Τουρκία να τερματίσει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο αποσύροντας όλα τα πολεμικά της πλοία αλλά και το Oruc Reis.
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Μαξίμου με ολοκληρωμένη πρόταση
- ΠΑΣΟΚ: Ευθεία πρόκληση στο κράτος δικαίου η προσπάθεια Κασιδιάρη για επάνοδο στην πολιτική
- Χαμός στην Κολομβία: Ντου οπαδών στο Μεντεγίν, φωτοβολίδες, δακρυγόνα και διακοπή (vids)
- Ινδονησία: Τρεις νεκροί και δέκα αγνοούμενοι πεζοπόροι έπειτα από έκρηξη ηφαιστείου
- Πώς θα διδάξετε στον σκύλο σας να μην αντιδρά σε εξωτερικούς περισπασμούς
- Συνταγματική αναθεώρηση: Θεσμική μεταρρύθμιση ή αναδιάταξη κυβερνητικής ισχύος;
- Ο άνθρωπος, η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Χρυσές Σφαίρες
- Κρήτη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 56χρονο στη Γέφυρα του Πέτρε στον ΒΟΑΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442