Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πονοκέφαλος στις Αρχές από τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κοροναϊό

Πονοκέφαλος στις Αρχές από τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κοροναϊό

Τρομάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν κυρίως το γύρο του διαδικτύου σχετικά με τον κοροναϊό και τα μέτρα προστασίας. Χιλιάδες πολίτες τις πιστεύουν και αρνούνται να φορέσουν μάσκα αλλά και να συμμορφωθούν με τους κανόνες προστασίας

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές οι θεωρίας συνωμοσίας γύρω από τον κοροναϊό και τα μέτρα προστασίας. Το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες αρνούνται την ύπαρξη του και δεν υπακούν στις συστάσεις των ειδικών για χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, μπορεί να φέρει τη χώρα πιο κοντά σε ένα νέο κύμα, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι οι «αρνητές» της πανδημίας, που προσπαθούν να πείσουν για τη μη ύπαρξη του ιού, μπορούν να οδηγήσουν στην ύπαρξη χιλιάδων κρουσμάτων.

Γάμοι με εκατοντάδες καλεσμένους

Σαν άλλη «σταχτοπούτα» θέλησε να πάει στην εκκλησία νύφη στην Αχαΐα, που ετοίμασε άλογα, άμαξα και κάλεσε 1000 άτομα για να γιορτάσει το γεγονός. Το παραμύθι όμως τελείωσε νωρίς, καθώς η αστυνομία, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων, ανέλαβε δράση. Κατάσχεσε άλογα, άμαξα και έστειλε περιπολικά στο σπίτι του ζευγαριού να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Την ίδια στιγμή, στην Κρήτη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά μετά από γάμο σε περιοχή των Χανίων, ενώ συγγενής του ζευγαριού νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Στο «κόκκινο» οι δομές

Στο μεταξύ, άλλα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στη Μόρια στα πρώτα 500 τεστ που διενέργησε ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για επαφές του Σομαλού που είχε βρεθεί αρχικά θετικός. Έως το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί 2000 τεστ στη μεγαλύτερη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα.

Κόντρα για τα τεστ

Από τις 8 του μήνα θα μπορεί και πάλι το κέντρο αιμοδοσίας να δέχεται προς έλεγχο τεστ για την covid-19. Στο μεταξύ η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ ότι αδυνατεί να αναλάβει και τα τεστ που προοριζόταν για τα EKEA προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραλάβει την πρώτη παρτίδα εμβολίων στα τέλη του χρόνου, αμέσως μόλις το εμβόλιο μπει στη γραμμή παραγωγής. Παράλληλα το σύστημα υγείας θωρακίζεται προκειμένου να είναι έτοιμο για το δεύτερο κύμα το χειμώνα. Στο νοσοκομείο Σωτηρία, 50 κλίνες ΜΕΘ κατασκευάζονται, με τον υπουργό Υγείας να επιτηρεί τις εργασίες.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024