Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτα κόλασης στην Κεφαλονιά : Εκκενώνονται χωριά - Μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Νύχτα κόλασης στην Κεφαλονιά : Εκκενώνονται χωριά – Μεγάλη μάχη με τις φλόγες

Πολύ δύσκολη είναι η νύχτα στην Κεφαλονιά εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Αννινάτα του Ελειού όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ οι φλόγες απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Πολύ δύσκολη είναι η νύχτα στην Κεφαλονιά εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Αννινάτα του Ελειού όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ οι φλόγες απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Δασική έκταση και δυνατοί άνεμοι

Η πυρκαγιά κατακαίει από χθες Παρασκευή δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα από διαφορετικά μέτωπα εξαιτίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.


(Φωτογραφίες Παναγιώτης Κολαϊτης από inkefalonia.gr)

Από το συντονιστικό όργανο δόθηκε εντολή ετοιμότητας για τους κατοίκους των χωριών Καπανδρίτι και Ξενόπουλο προκειμένου να φύγουν από τα σπίτια τους εφόσον οι φλόγες φτάσουν στο σημείο να απειλήσουν τις ζωές τους ή τις περιουσίες τους.

Εντολή εκκένωσης

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος έδωσε εντολή για εκκένωση του Καπανδριτίου, προτρέποντας τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Τους συνέστησε, επίσης, «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό».

Ενισχύσεις και από Αθήνα

Πριν λίγη ώρα έφτασαν στην Κεφαλονιά ενισχύσεις από την Αθήνα. Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στο νησί 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Συνολικά, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 102 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από τη Δυτική Ελλάδα και την 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας, 21 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εθελοντές της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ επί τόπου βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Βίντεο με την επιχείρηση των εναέριων μέσων στη διάρκεια της ημέρας:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024