Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακρής : Ανακριβή τα περί αδυναμίας του εργαστηρίου για διεξαγωγή τεστ κοροναϊού

Τσακρής : Ανακριβή τα περί αδυναμίας του εργαστηρίου για διεξαγωγή τεστ κοροναϊού

Κανονικά συνεχίζεται η διεξαγωγή μοριακών ελέγχων για κοροναϊο από το εργαστήριο μικροβιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, καθησυχάζει ο καθηγητής μικροβιολογίας ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής. Χαρακτηρίζει ανακριβή τα σχετικά δημοσιεύματα και εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Κανονικά συνεχίζεται η διεξαγωγή μοριακών ελέγχων για κοροναϊό από το εργαστήριο μικροβιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, καθησυχάζει ο καθηγητής μικροβιολογίας ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

Χαρακτηρίζει ανακριβείς τις πληροφορίες περί αδυναμίας διεξαγωγής τεστ για κοροναϊό και εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς αφορούσε η επίμαχη επιστολή του ΕΚΠΑ προς τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η δήλωση Τσακρή

Όπως εξηγεί ο καθηγητής ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, «Σε συνέχεια σημερινού δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ φέρεται να αδυνατεί να ανταποκριθεί στην διεξαγωγή Μοριακών Ελέγχων SARS CoV-2, επισημαίνονται τα εξής:

1. Το Εργαστήριο λειτουργεί αδιάκοπα τους τελευταίους έξι μήνες, υποστηρίζοντας ανελλιπώς την εθνική προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας SARS CoV-2 και ανταποκρίνεται κανονικά στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, ήτοι την εξέταση δειγμάτων από τις πύλες εισόδου, όπως επίσης τις δομές που ελέγχει ο ΕΟΔΥ και ορισμένα συνεργαζόμενα δημόσια νοσοκομεία.

2. Οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη αντιμετωπίζεται συμπληρωματικά και κατά περίπτωση, αναλόγως της δυναμικότητας του Εργαστηρίου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

3. Η Επιστολή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ προς τα Δημόσια Νοσοκομεία της 2/9/2020, περί αδυναμίας εκτέλεσης Μοριακού Ελέγχου για SARS CoV-2, αφορά σε συμπληρωματικές ανάγκες που προέκυψαν λόγω της αδυναμίας διεξαγωγής ελέγχων από το ΕΚΕΑ και σε καμία περίπτωση δεν αφορά στις υποχρεώσεις σε εργαστηριακή κάλυψη που είχε ήδη αναλάβει το Εργαστήριο.

4. Παρόλα αυτά, το Εργαστήριο εξακολουθεί να υποστηρίζει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό καθημερινών ελέγχων, στο μέτρο του εφικτού και διατηρώντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας του.

Συνεπώς, κάθε δημοσίευμα που αναφέρεται σε αδυναμία του Εργαστηρίου μας για συνέχιση διεξαγωγής Μοριακών Ελέγχων είναι ανακριβές.»

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024