Τραγική. Αυτή η λέξη αποτυπώνει πλήρως την εμφάνιση της Εθνικής Ελπίδων στο αποψινό παιχνίδι με την Κροατία στο «Gradski Stadion Varteks», με τους διεθνείς στο πρώτο ημίχρονο να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να γνωρίζουν τη συντριβή με 5-0, για τα προκριματικά του Euro U21.

Ο Γιάννης Γκούμας δεν κατάφερε ποτέ να βάλει τους παίκτες του στο κλίμα του αγώνα, με την εθνική Ελπίδων στο 24’ να χάνει με 4-0 και την Κροατία να πραγματοποιεί πάρτι στην «γαλανόλευκη» άμυνα.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι σκόραραν και 5ο γκολ στο 53’ και ευτυχώς για τον Γκούμα και τους παίκτες του, στη συνέχεια έριξαν την απόδοσή τους και το σκορ παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα.

Οι Κροάτες σκόραραν μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με εκπληκτικό βολέ του Μόρο, ενώ στο 5’ έκαναν το 2-0 με τον Μάιερ.  Εννιά λεπτά μετά ο Μούσα έκανε το 3-0 και στο 24’ ο Μάιερ σκόραρε ξανά, κάνοντας το 4-0 για τους Κροάτες.  Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει περισσότερα γκολ στο πρώτο 25άλεπτο, με την εθνική να είναι τραγική. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 53’ ο Μούσα, ο οποίος πέρασε τον Στεργιάκη και σκόραρε σε κενή εστία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γαλανόλευκη πριν το αποψινό παιχνίδι είχε 3 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ με τη νίκη που πέτυχαν οι Κροάτες μείωσαν στον πόντο τη διαφορά από την εθνική μας (10-9), με την Ελλάδα να είναι δεύτερη και την Χρβάτσκα να ακολουθεί κατά πόδας. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Γκούμα το Σαν Μαρίνο, την ερχόμενη Δευτέρα.