Ορισμένες μοτοσυκλέτες είναι τόσο όμορφες που η θέση τους είναι σε μουσείο και όχι στους δρόμους.

Αυτή είναι η περίπτωση της Good Ghost, που ζήτησε ο διάσημος επενδυτής σε κατά παραγγελία μοτοσυκλέτες και συλλέκτης Bobby Haas.

Σήμερα, το «Καλό Φάντασμα» αποτελεί όπως μεταδίδει το ΑΠΕ μέρος της συλλογής που φιλοξενείται στο Haas Moto Museum and Sculpture Gallery στο Ντάλας του Τέξας.

We are honored that the magnificent Gute Geist by Dirk Oehlerking has joined the Haas Moto Museum!

Δημοσιεύτηκε από Haas Moto Museum & Sculpture Gallery στις Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Είναι η τρίτη μοτοσυκλέτα της σειράς Phantom που σχεδίασε ο Dirk Oehlerking στο Kingston Custom, το εργαστήριό του στο Γκλεζενκίρχεν της Γερμανίας.

Κατασκευασμένη χειρωνακτικά σε αρ ντεκό ύφος, ολοκληρώνει την τριλογία (η πρώτη ήταν η White Phantom και η δεύτερη, η Black Phantom).

Η Good Ghost εμφανίστηκε τέσσερα χρόνια μετά την White Phantom.

Ο Haas είχε ζητήσει γκρι χρώμα και μεγαλύτερη ταχύτητα, κατά συνέπεια η διαφορά της Good Ghost με τις δύο μεγαλύτερες «αδελφές» της έγκειται στο ότι δεν βασίζεται στην BMW R80 αλλά στην 1980 BMW R100 RS.

Ο Oehlerking διατήρησε εν πολλοίς το σασί της 1980 BMW R100 RS και στη συνέχεια χρησιμοποίησε πολλά μέρη μοτοσυκλετών BMW από την πλούσια συλλογή την οποία δημιουργεί εδώ και χρόνια.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τις White Phantom και Black Phantom, η αισθητική προσέγγιση στην περίπτωση της Good Ghost είναι «παλαιάς σχολής».

The Haas Moto Museum is reopening on Thursday October 1st with new hours and measures to protect our Guests…stay tuned…

Δημοσιεύτηκε από Haas Moto Museum & Sculpture Gallery στις Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Γράψτε το σχόλιό σας