Νέο Πρότυπο υπόδειγμα σχεδίου αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων για Δήμους εξέδωσε η ΓΓΠΠ
Πρότυπο σχέδιο πάνω στο οποίο θα προσαρμοστούν τα σχέδια των δήμων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, έστειλε σήμερα στους δημάρχους της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Πρότυπο σχέδιο πάνω στο οποίο θα προσαρμοστούν τα σχέδια των δήμων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, έστειλε σήμερα στους δημάρχους της χώρας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «Πρότυπο Υπόδειγμα Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων» και είναι συνέχεια του ολοκληρωμένου Γενικού Σχεδίου δράσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, με την κωδική ονομασία «Δάρδανος», που εκδόθηκε πρόσφατα.
Πάνω στο υπόδειγμα αυτό θα προσαρμοστούν τα σχέδια για τις πλημμύρες, που υποχρεούνται να καταρτίσουν όλοι οι δήμοι, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Με το νέο αυτό σχέδιο διασφαλίζεται η εναρμόνιση των αντιπλημμυρικών δράσεων σε τοπικό επίπεδο, με το Γενικό Σχέδιο «Δάρδανος», ενώ περιγράφονται με ακρίβεια οι αρμοδιότητες των Δήμων.
Οι αρμοδιότητες αυτές αφορούν:
Στα προπαρασκευαστικά μέτρα και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας που συμβάλλουν στην ετοιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και μέσων
Στην αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.
Από την ΓΓΠΠ υπογραμμίζεται ότι «με τον τρόπο αυτό, η χώρα αποκτά συνεκτικά σχέδια αντιπλημμυρικής θωράκισης που διατρέχουν το σύνολο των εμπλεκόμενων φορών, συνδυάζουν την επιχειρησιακή με την επιστημονική γνώση και προβλέπουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ενεργειών».
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων