Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολεμικές κραυγές από τη Γενί Σαφάκ :  Η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά

Πολεμικές κραυγές από τη Γενί Σαφάκ : Η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά

Επιμένει στην καλλιέργεια πολεμικού κλίματος, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, που θεωρεί ότι πλέον η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά.

Επιμένει στην καλλιέργεια πολεμικού κλίματος, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, που θεωρεί ότι πλέον η Τουρκία έχει δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά νησιά.

Η εφημερίδα επικαλείται εκτιμήσεις ειδικών, βάσει των οποίων  η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της.

Σημειώνεται ότι τουρκικά μέσα προβάλλουν τις τελευταίες μέρες τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι η Ελλάδα μετέφερε με πλοίο της γραμμής Έλληνες στρατιώτες στο Καστελλόριζο.

Σήμερα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα έστειλε τώρα στρατιώτες και στη Ρόδο.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ με τίτλο “Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας”, αναφέρει ότι με βάση τους ειδικούς η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η Γενί Σαφάκ, φιλοξενεί εκτίμηση του καθηγητή διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Σελαμί Κουράν, ο οποίος θεωρεί ότι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών.

“Αν με αυτή την αποστολή στρατιωτών η Τουρκία αισθάνεται ότι απειλείται η δική της ανεξαρτησία τότε αποτελεί μια καθαρή απειλή. Αν οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα με βάση το νόμιμο δικαίωμα άμυνας που προβλέπει το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Μπορεί να εξουδετερώσει ένα ένα τα στρατιωτικά στοιχεία σε αέρα, θάλασσα και ξηρά”, αναφέρει.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024