
Το σχέδιο για τη θωράκιση του Εβρου: «Τυφώνες», ΕΚΑΜ και ηλεκτρονικά μάτια
Επιασαν δουλειά στον Εβρο οι συνοριοφύλακες
Το σχέδιο για τη θωράκιση του Εβρου, αποκαλύπτει ο Βηματοδότης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η προσοχή της Πολιτείας δεν στρέφεται μόνον προς τα θαλάσσια σύνορά μας, αλλά και προς τα χερσαία. Τονίζει συγκεκριμένα:
Πρώτα απ΄όλα σας πληροφορώ ότι οι 400 συνοροφύλακες που τελευταίως έχουν προσληφθεί έπιασαν δουλειά. Οι περισσότεροι (370) κατάγονται από τον Εβρο, ενώ- και εδώ είναι η πρωτοτυπία του αρμόδιου υπουργούηΜιχάλη Χρυσοχοΐδη – οι 15 είναι Έλληνες μουσουλμάνοι, που έχουν προσληφθεί με ειδικά κριτήρια. Μέσος όρος ηλικίας και των 400 συνοροφυλάκων τα 28 έτη.Δεύτερον, έργο θωράκισης των συνόρων μας είναι ο φράκτης, μήκους 27 χιλιομέτρων και άλλα δέκα χιλιόμετρα φράκτης που υπήρχε, ο οποίος και ενισχύεται.
Η ενίσχυση των περιπόλων με οκτώ… «Τυφώνες» (Typhoon). Πρόκειται για λαστιχοφόρα αυτοκίνητα βαριάς θωράκισης, δηλαδή οχήματα μάχης, με την κωδική ονομασία «Τυφώνες», πλήρως οπλισμένα για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε και με ικανότητα να μεταφέρουν έως και οκτώ άτομα.
Δημιουργία ειδικής μονάδας ΕΚΑΜ, υψηλών προδιαγραφών στην Ορεστιάδα. Δηλαδή εάν συμβεί κάτι δεν θα μεταφέρονται ΕΚΑΜίτες από άλλες περιοχές στα σύνορα. Αυτή η Ομάδα ΕΚΑΜ θα είναι ειδικά εκπαιδευμένη για φρούρηση των συνόρων.
Ηλεκτρονικά μάτια, θερμικές κάμερες, drones, συστήματα ήχου για να μπορούν να λαμβάνουν και να αποθηκεύουν τα πάντα σε μεγάλη απόσταση εντός και εκτός των συνόρων.
- Γιατί ο Ερντογάν «αγάπησε» έναν παλιό του αντίπαλο – Άλλους τους φυλακίζει, κάποιους τους επιλέγει
- Η Ελλάδα καταδίκασε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
- Η Πολωνία εξοργισμένη ζητά να αφαιρεθεί παράσημο που έχει αποδώσει στον Ζελένσκι
- Οι ΗΠΑ χτύπησαν ταχύπλοο φερόμενων διακινητών ναρκωτικών
- Το Πεντάγωνο φιλοξένησε τις πρώτες στρατιωτικές συνομιλίες Ισραήλ – Λιβάνου με στόχο τη Χεζμπολάχ
- Κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Κούβα συναντήθηκαν στο Γκουαντανάμο



