Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης σε Γραμμένο: «Σεβαστείτε το νόμο»

Αυγενάκης σε Γραμμένο: «Σεβαστείτε το νόμο»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθαρίζοντας πως άπαντες θα πρέπει να σεβαστούν τους νόμους.

Την ξεκάθαρη θέση της πολιτείας μετέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο ζητώντας του να σεβαστεί τους νόμους ενημερώνοντας αναλυτικά για τη θέση της Κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και την περασμένη Παρασκευή στα στελέχη της ΟΥΕΦΑ.

Ο κ. Αυγενάκης, όπως έκανε και στην εκτενή συνάντηση της περασμένης Παρασκευής με τον Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς και άλλα στελέχη της UEFA, ενημέρωσε τον κ. Γραμμένο για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ:

Ζήτησε «σεβασμό στους νόμους» και στη διάταξη που προσδιορίζει τις αρχαιρεσίες και των 49 αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας για το προσεχές δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου (άρθρο 143, ν. 4714/2020).

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι επιθυμία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η επίτευξη ευρείας συναίνεσης για την αναγκαία διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στη δέσμευση των FIFA/UEFA πως την «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις από βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, πρόκειται να την παραδώσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε παραπάνω από μία ώρα σε άριστο κλίμα, έγινε επίσης αναφορά:

· στο υπό ψήφιση αθλητικό σχέδιο νόμου με τις συζητήσεις των νομικών επιτελείων ΓΓΑ-ΕΠΟ, όσο και σε αυτό που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, με ρυθμίσεις (μεταξύ άλλων) για την προπονητική, τους προπονητές και το Ψηφιακό τους Μητρώο στη ΓΓΑ, τις Λέσχες Φιλάθλων, αλλά και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού,

· στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, όπου αναμένονται οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί προσφυγών, αλλά και η τελική πρόταση της διοργανώτριας αρχής SL2-FL,

· στην ολοένα και ταχύτερη πρόοδο εργασιών στο «Παγκρήτιο Στάδιο» και την ετοιμότητά του, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού για πλήρη χρηματοδότηση σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να επιλεχθεί από την UEFAη υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του Europa Conference League Final 2022-2023».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024