Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περιγράφει τους φόβους του και συγκλονίζει

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περιγράφει τους φόβους του και συγκλονίζει

Συγκλονίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς περιγράφει τους φόβους και τις αγωνίες που βιώνει ως έγχρωμος σε μια κοινωνία έντονα στιγματισμένη από τον ρατσισμό, όπως η αμερικανική.

Συγκλονίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς περιγράφει τους φόβους και τις αγωνίες που βιώνει ως έγχρωμος σε μια κοινωνία έντονα στιγματισμένη από τον ρατσισμό, όπως η αμερικανική.

«Οι άνθρωποι φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο λόγω του χρώματος που έχει το δέρμα τους. Φοβάσαι για τη ζωή σου. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Πριν από λίγους μήνες έγινα πατέρας και είχα μια συζήτηση με τη σύντροφό μου. Είναι τρομακτικό να μεγαλώνεις παιδί και να έχεις οικογένεια εδώ. Δεν νομίζω ότι αν ο γιος μου ή η οικογένειά μου βγουν κάποια στιγμή έξω, θα πρέπει να φοβάμαι ότι κάτι μπορεί να τους συμβεί» ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Θυμάται μάλιστα κάτι που του είχε πει ένας συμπαίκτης του την πρώτη χρονιά του στο ΝΒΑ και την Αμερική.

«Ο Κάρον Μπάτλερ μου είπε, όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, βγάλε από το κεφάλι σου την κουκούλα. Ρώτησα, γιατί; Γιατί να βγάλω την κουκούλα; Απλώς, βγάλ’ την! Δεν το καταλάβαινα τότε, αλλά το καταλαβαίνω τώρα» συμπλήρωσε ο Greek Freak.

Λίγα 24ωρα μετά το μποϊκοτάζ του πέμπτου αγώνα των πλέι οφ με τους Μάτζικ, ο Γιάννης εξηγεί πώς οι Μπακς πήραν αυτή την απόφαση.

«Ο Τζορτζ (Χιλ) αποφάσισε να μην κατέβει να παίξει. Δεν πίεσε κανέναν συμπαίκτη του. Ούτε μένα, ούτε τον κόουτς. Ο Στέρλινγκ αποφάσισε να κάνει το ίδιο. Ήρθε στα αποδυτήρια και μας μίλησε. Κι εγώ αποφάσισα ως ηγέτης, ως Γιάννης, γιατί αυτός είμαι, ότι δεν παίζω αυτό το παιχνίδι» σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, περιγράφοντας την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στα αποδυτήρια αυτός και οι συμπαίκτες του με τον πατέρα του πιο πρόσφατου θύματος της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Τζέικομπ Μπλέικ.

«Μπορέσαμε να βρούμε το τηλέφωνο της οικογένειάς του μέσα σε 30 λεπτά. Κάναμε έναν κύκλο ως ομάδα, μιλήσαμε στον πατέρα του. Κι αυτός δάκρυσε και μας είπε πόσο δυνατό ήταν αυτό που κάναμε για εκείνον και την οικογένειά του. Για μένα αυτό είναι το μπάσκετ» ανέφερε ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μπακς νίκησαν τους Μάτζικ με 118-104 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση των πλέι οφ του ΝΒΑ.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024