Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπές στο νέο πτωχευτικό κώδικα - Πότε αναστέλλονται πλειστηριασμοί και κατασχέσεις

Ανατροπές στο νέο πτωχευτικό κώδικα – Πότε αναστέλλονται πλειστηριασμοί και κατασχέσεις

Δεν θα υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας παρά μόνο για όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ενώ τα ευάλωτα νοικοκυριά, με το σύστημα που θεσμοθετείται, θα μπορούν να αποφύγουν την έξωση.

Μεγάλες ανατροπές για όσους έχουν χρέη σε τράπεζες και δημόσιο φέρνει ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

Δεν θα υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας παρά μόνο για όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ενώ τα ευάλωτα νοικοκυριά, με το σύστημα που θεσμοθετείται, θα μπορούν να αποφύγουν την έξωση.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2021 όσοι έχουν χρέη σε τράπεζες και Δημόσιο θα πρέπει ή να τα ρυθμίσουν ή να ρευστοποιήσουν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και την Α’ κατοικία.

Μιλώντας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «πως με τις νέες ρυθμίσεις κλείνουμε πληγές δεκαετιών».

Μόνο τα ευάλωτα νοικοκυριά θα μπορούν να γλιτώσουν την έξωση από την Α’ κατοικία τους η οποία θα μεταβιβάζεται σε έναν ιδιωτικό φορέα στον οποίο θα καταβάλλον ένα χαμηλό «ενοίκιο».

Μάλιστα εφόσον πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα λαμβάνουν και επιδότηση ενοικίου από το κράτος το οποίο θα κυμαίνεται 70 έως 210 € το μήνα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δανειολήπτη.

Οι πολίτες ανησυχούν και ζητούν να μη χάσει κανείς το σπίτι του.

Πάντως όσοι δανειολήπτες είναι συνεπείς στην καταβολή του ενοικίου δεν κινδυνεύουν με έξωση, ενώ μετά από 20 χρόνια θα μπορούν να ανακτήσουν την κατοικία τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024