Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο ασανσέρ κατά του... κοροναϊού στην Ελλάδα - Πώς λειτουργεί

Το πρώτο ασανσέρ κατά του… κοροναϊού στην Ελλάδα – Πώς λειτουργεί

Η αξιοποίηση του καινοτόμου συστήματος «talk2lift» αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, καθώς η χρήση της ανέπαφης τεχνολογίας λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στον κοροναϊό

Με φωνητική εντολή και δίχως να απαιτείται το πάτημα κάποιου κουμπιού λειτουργεί πλέον το ασανσέρ του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης για εργαζόμενους και επισκέπτες.

Το δημαρχείο είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο όπου η χρήση των κεντρικών ανελκυστήρων γίνεται ανέπαφα. Η αξιοποίηση του καινοτόμου συστήματος «talk2lift» αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, καθώς η χρήση της ανέπαφης τεχνολογίας λειτουργεί ως ασπίδα απέναντι στον κοροναϊό.

Πλέον, όσοι χρησιμοποιούν τα ασανσέρ του δημαρχείου θα μπορούν να επιλέξουν τον όροφο, στον οποίο θέλουν να σταματήσει ο θάλαμος, χωρίς να πιέσουν το κουμπί με τον αριθμό του ορόφου. Αρκεί να αναφέρουν τον αριθμό του ορόφου ή την υπηρεσία που θέλουν να πάνε και η τεχνολογία θα αναλάβει τα υπόλοιπα.

«Είμαστε οι πρώτοι παγκοσμίως που εφαρμόζουμε κάτι τέτοιο. Είναι ό,τι καλύτερο σε ένα κτίριο που εξυπηρετούνται κάθε μέρα εκατοντάδες κόσμου οι δυο κεντρικοί ανελκυστήρες να έχουν αυτή την τεχνολογία» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024