Τουρκία: Κοντά σε ιστορικό χαμηλό η λίρα
Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει περίπου 19% έναντι του δολαρίου φέτος,
Η τουρκική λίρα κυμάνθηκε σήμερα κοντά στο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ της καθώς τα δεδομένα έδειξαν πως η τουρκική οικονομία συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των δέκα και περισσότερων τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας της Covid-19.
Η λίρα σημείωσε πτώση 0,2%, στις 7,3511 έναντι του δολαρίου, και ανταλλάσσεται λίγο πάνω από το ιστορικό χαμηλό των 7,4161, καθώς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε 9,9% το δεύτερο τρίμηνο, παρόλο που τα πήγε καλύτερα από την πρόβλεψη των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για μείωση κατά 11,8%.
Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει περίπου 19% έναντι του δολαρίου φέτος, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας και αναλυτές λένε πως η μείωση της ισοτιμίας του θα ήταν χειρότερη, αν μέτρα που ελήφθησαν από την αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν είχαν ασκήσει πίεση στο δολάριο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Προσπάθεια συγκάλυψης η αναβολή της δίκης για τα χαμένα βίντεο
- Η Amazon θέλει να αγοράσει δορυφορική εταιρεία για να ανταγωνιστεί το Starlink
- Γιάννης Αποστολάκης: Τι περίεργο πράμα που ήταν αυτός ο άνθρωπος
- Ακρίβεια: Κατά 50 ευρώ ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι – «Φωτιά» και τα οπωροκηπευτικά
- Εκλογές ζητά το ΠΑΣΟΚ μετά τις παραιτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ο ανασχηματισμός δεν σώζει την κυβέρνηση»
- Ζωγράφου: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος για τον θάνατο της μητέρας και της αδερφή του
- Τα μυστικά σεξ κλαμπ του Λος Άντζελες – Αλήθεια, τι γνώριζαν οι γείτονες;
- Λανουά στους διαιτητές: «Πρόκληση η Ελλάδα για μένα – Αν μείνω κάποιοι θα είστε στην Super League 2»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442