
Βηρυτός: Στους 190 οι νεκροί από την έκρηξη – Στα 15 δισ. δολάρια οι ζημίες
Οι λιβανικές αρχές ερευνούν τι πυροδότησε την έκρηξη των 2.500 τόνων νιτρικής αμμωνίας που βρίσκονταν αποθηκευμένοι στο λιμάνι της Βηρυτού.
Ο απολογισμός των νεκρών από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα αυτό τον μήνα τη Βηρυτό ανέβηκε σε 190, ενώ περισσότεροι από 6.500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τρεις να εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Λιβάνου.
Οι λιβανικές αρχές ερευνούν τι πυροδότησε την έκρηξη των 2.500 τόνων νιτρικής αμμωνίας που βρίσκονταν αποθηκευμένοι στο λιμάνι της Βηρυτού.
Ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι επτά άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται: τρεις Λιβανέζοι, τρεις Σύροι και ένας Αιγύπτιος. Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιοι έχουν εντοπιστεί έκτοτε.
Από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, με το κόστος των άμεσων ζημιών να εκτιμάται στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε σήμερα η προεδρία του υπουργικού συμβουλίου. Επιπλέον πρόσθετε ότι 50.000 σπίτια, εννέα μεγάλα νοσοκομεία και 178 σχολεία έχουν υποστεί ζημίες.
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Sotheby’s: Συμφωνία με KKR για δάνειο 100 εκατ. δολ. – Ένα ακόμη επίπεδο χρέους στον οίκο δημοπρασιών
- Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε αποθήκη πυροτεχνημάτων
- Ανιστόρητος υφυπουργός: Ο Γιάννης Ανδριανός είπε ότι η «τοξικότητα» οδήγησε στη Χούντα
- Πράκτορες της CIA ήταν οι δύο Αμερικανοί που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στο Μεξικό – Δρούσαν κατά των καρτέλ
- Ίντερ – Κόμο 3-2: Οι «νερατζούρι» προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου με επική ανατροπή



