Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» - Η απάντηση της Αθήνας στο παραλήρημα Ερντογάν

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» – Η απάντηση της Αθήνας στο παραλήρημα Ερντογάν

Σταθερή και ξεκάθαρη θέση διατηρεί η Αθήνα, που δεν ακολουθεί τον κατήφορο του τούρκου προέδρου, απαντώντας στις απειλές και της νουθεσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σταθερή και ξεκάθαρη θέση διατηρεί η Αθήνα, που δεν ακολουθεί τον κατήφορο του τούρκου προέδρου, απαντώντας στις απειλές και της νουθεσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αποκλιμάκωση ή κυρώσεις» είναι η απάντηση στο νέο παραλήρημα του τούρκου προέδρου, ο οποίος προχώρησε σε προσβλητικές δηλώσεις τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και κατά του Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας μάλιστα τους λαούς τους ότι οι ηγέτες τους είναι ανίκανοι και θα τους οδηγήσουν στην καταστροφή.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η Αθήνα δεν στέκεται στις δηλώσεις Ερντογάν, καθώς είναι αντιφατικές, αφού τη μια ζητά διάλογο και την άλλη προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις.

Ωστόσο, τηρούν στάση αναμονής για να δουν τις επόμενες μέρες αν η Τουρκία θα διαλέξει τον δρόμο της αποκλιμάκωσης, ή θα συνεχίσει σε αυτόν των προκλήσεων.

«Αλλιώς τον Σεπτέμβριο, στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ερντογάν: Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί εξαιτίας των ανίκανων ηγετών τους

Νωρίτερα, σε ένα ακόμα παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πλέον όχι μόνο δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κατάστασης με την Ελλάδα, αλλά δυναμιτίζει δοθείσης ευκαιρίας το κλίμα. Στο στόχαστρο, δε, έχει πλέον βάλει και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτήν την φορά ο τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε κατά Ελλάδας και Γαλλίας αναφέροντάς ως «μη ικανούς τους διοικητές» των δύο χωρών και αναρωτιέται αν «οι δύο λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με την Τουρκία».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν είπε πως «δέχεται ο ελληνικός λαός ο,τι θα του συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγεμόνων τους;» και συνέχισε «γνωρίζει ο γάλλος πολίτης ότι θα πληρώσει λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγεμόνων τους;».

«Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τα σπάνια σημεία μη αποικιακού κράτους. Η κατανόησή μας εκφράζει την επιβίωση και την επιβίωση όλων στη γη της πατρίδας, ανεξάρτητα από την πεποίθηση, την καταγωγή ή τη νομιμότητα» εξήγησε σε άλλο σημείο.

Ακόμα, πρόσθεσε πως «στις απειλές που δεχόμαστε προστέθηκαν κι αυτές που δεχόμαστε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία και στο προσωπικό μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές».

«Ως έθνος που αγωνίζεται καθημερινά εδώ και χιλιάδες χρόνια, γνωρίζουμε όλα αυτά τα γεγονότα. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη χώρα, με το αίμα των μαρτύρων. Σήμερα, είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα. Ό,τι κι αν κάνουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στα βήματα της Τουρκίας με τη βοήθεια του Αλλάχ. Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τις σπάνιες περιπτώσεις μη αποικιακού κράτους» κατέληξε.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024