Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικό MEGA : «Κλειδώνει» στις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

Αποκλειστικό MEGA : «Κλειδώνει» στις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το πρώτο κουδούνι αναμένεται να χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Συνεχίζεται η κόντρα των επιστημόνων για το θέμα των αποστάσεων

Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η οριστική ημερομηνία επανέναρξης των σχολείων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το κουδούνι αναμένεται να χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, θα επαναλειτουργήσουν την ίδια μέρα.

Αγκάθι για τους γονείς αλλά και για τους εκπαιδευτικούς παραμένει το θέμα των αποστάσεων και φυσικά ο αριθμός των μαθητών στις αίθουσες.

Κόντρα των επιστημόνων για το θέμα των αποστάσεων

Την ίδια ώρα, επιστήμονες όπως ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, προτείνουν την εξασφάλιση επιπλέον χώρων διδασκαλίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν, όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Ταυτόχρονα, με σχόλιά του σε ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη, ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης εξέφρασε την αντίθεσή του για το μοντέλο με τις αποστάσεις των μαθητών στα σχολεία.

«Όταν έχεις 25 άτομα σε ένα συγκεκριμένο εμβαδόν αυξάνεις την πιθανότητα κάποιος να είναι θετικός και επομένως να μεταδώσει σε κάποιο αριθμό άλλων μαθητών και μάλιστα μεγαλύτερο από το αν η τάξη έχει 15 άτομα » ο κ. Δερμιτζάκης.

Σε νέα σημερινή του ανάρτηση, ο κ. Μαγιορκίνης, τόνισε πως «η απόσταση του 1,5 μέτρου είναι σημαντική για την μετάδοση με σταγονίδια και θα πρέπει να την τηρούμε όσο μπορούμε γενικά. Όπου δεν μπορούμε θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να μειώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης με την χρήση μάσκας».

Μάσκες, μάσκες, μάσκες

Η λέξη κλειδί φέτος είναι μάσκες στους κλειστούς χώρους για όλους από τα νήπια μέχρι και τους τελειόφοιτους. Οι μαθητές που δεν θα τις φορούν θα βλέπουν την έξοδο του σχολείου και θα παίρνουν απουσίες.

Εξαίρεση δεν θα υπάρξει ούτε για δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι επίσης δεν θα γίνονται δεκτοί στις εκπαιδευτικές μονάδες χωρίς μάσκα.

Η επιστροφή όλων των μαθητών σε καθημερινή βάση στις τάξεις συνεπάγεται πως οι αποστάσεις θα είναι δύσκολο να τηρηθούν.

Κι αυτό, καθώς στα θρανία των περισσότερων σχολείων θα κάθονται δύο μαθητές.

Σύμφωνα με στοιχεία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών περίπου στα 2/3 των τάξεων οι μαθητές είναι πάνω από 20, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προσεγγίζουν και τους 30.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024