Νέα Ζηλανδία : Τιμωρήθηκε να πεθάνει στη φυλακή ο μακελάρης του Κράιστσερτς
Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας επέβαλε ισόβια κάθειρξη χωρίς καμία δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισης υπό όρους, στον δολοφόνο των 51 ανθρώπων - αντρών, γυναικών και παιδιών - σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς, την 15η Μαρτίου 2019.
Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας επέβαλε σήμερα ισόβια κάθειρξη χωρίς καμία δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισης υπό όρους, στον άνδρα ο οποίος δολοφόνησε 51 ανθρώπους.
Πυροβολούσε στα τυφλά
Ο δράστης της σφαγής άνοιξε πυρ στα τυφλά μέσα σε δύο ισλαμικά τεμένη την ώρα της προσευχής της Παρασκευής την 15η Μαρτίου 2019, σκοτώνοντας άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τόσο βαριά ποινή στην ιστορία της χώρας. Η σφαγή ήταν η χειρότερη που έχει διαπραχθεί ποτέ στη Νέα Ζηλανδία.
Ο Μπρέντον Τάραντ, υπήκοος Αυστραλίας, 29 ετών, με ακροδεξιά πολιτική ταυτότητα, ομολόγησε την ενοχή του σε όλες τις κατηγορίες για 51 ανθρωποκτονίες από πρόθεση, 40 απόπειρες δολοφονίες από πρόθεση και διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας.
Σε ζωντανή μετάδοση…
Ο δράστης φόραγε κάμερα και αναμετέδωσε ζωντανά τη σφαγή στα δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς μέσω Facebook.
Συνήγοροι του δράστη ενημέρωσαν ότι ο εντολέας τους δεν θέλει να υποβληθεί ένσταση για την ποινή που του επιβλήθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442