Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φρίκη στο Μεξικό : Βρέθηκαν τουλάχιστον 25 πτώματα σε ομαδικό τάφο

Φρίκη στο Μεξικό : Βρέθηκαν τουλάχιστον 25 πτώματα σε ομαδικό τάφο

Η πανδημία του νέου κοροναϊού δεν διέκοψε τον κύκλο της βίας στο Μεξικό: τον Μάρτιο καταγράφηκαν 3.000 δολοφονίες και 78 γυναικοκτονίες, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Τα λείψανα τουλάχιστον 25 ανθρώπων βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στα περίχωρα της Γουαδαλαχάρα, στα δυτικά της Πόλης του Μεξικού, ανακοίνωσε  η εισαγγελία της Πολιτείας Χαλίσκο.

Από τις έρευνες που έγιναν στην περιοχή βρέθηκαν λείψανα που ανήκουν σε 25 άτομα άγνωστης ταυτότητας καθώς και πέντε σάκοι στους οποίους ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ένας σκύλος ήταν αυτός που οδήγησε στην ανακάλυψη των οστών, σε ένα εγκαταλειμμένο αγρόκτημα, σε μια από τις φτωχικές συνοικίες της πόλης Ελ Σάλτο, στα νότια της Γουαδαλαχάρα. Με τη βοήθεια πυροσβεστών και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, ξεκίνησε την Πέμπτη η εκταφή των σορών η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Από τις αρχές του έτους έχουν βρεθεί περίπου 115 πτώματα σε τουλάχιστον 10 ομαδικούς τάφους στην Πολιτεία Χαλίσκο, τα περισσότερα κοντά στην Γκουαδαλαχάρα. Στην περιοχή αυτή δρα το πανίσχυρο καρτέλ ναρκωτικών Χαλίσκο Νουέβα Χενερασιόν.

Η πανδημία του νέου κοροναϊού δεν διέκοψε τον κύκλο της βίας στο Μεξικό: τον Μάρτιο καταγράφηκαν 3.000 δολοφονίες και 78 γυναικοκτονίες, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Εξάλλου, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι αγνοούνται, οι περισσότεροι εκ των οποίων αφού ξεκίνησε στα τέλη του 2016 μια επιχείρηση του στρατού για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024