Μεγάλη αλλαγή πολιτικής ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ την Πέμπτη, σύμφωνα με το CNBC.

Σε μια κίνηση που ο πρόεδρός της Τζερόμ Πάουελ χαρακτήρισε «ισχυρό update» της πολιτικής της, η Κεντρική Τράπεζα συμφώνησε επισήμως σε μια πολιτική «μέσης στόχευσης του πληθωρισμού».

Αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να τρέξει «μετρίως» πάνω από τον στόχο 2% της Fed «για κάποιο χρονικό διάστημα», μετά από περιόδους που έχει τρέξει κάτω από αυτό τον στόχο.

Επίσης σημαίνει ότι η Κεντρική Τράπεζα θα έχει την τάση να επιτρέπει στον πληθωρισμό να κινείται υψηλότερα από τον κανονικό στόχο του 2% πριν από την αύξηση των επιτοκίων.

Η εκτίμηση των αγορών είναι ότι με τη νέα στρατηγική η Fed θα είναι σε θέση να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια για περισσότερο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που καταγράφηκε άμεσα μεγάλη πτώση στα επιτόκια του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.

Η τελευταία μετατόπιση της πολιτικής οφείλεται σε «υποκείμενες αλλαγές» στην οικονομία της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλότερης εκτιμώμενης οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και του συνεχούς χαμηλότερου πληθωρισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο