Η αλαζονική συμπεριφορά πολιτικού στις διακοπές του

Είναι γνωστό σε όλους ότι η εξουσία τρελαίνει. Δημιουργεί κόμπλεξ ανωτερότητας και γενικά δίνει «αέρα» σε κάποιους να συμπεριφέρονται με αλαζονικό τρόπο. Και θα πρέπει να το προσέξουν στην κυβέρνηση, ειδικά για στελέχη που θεωρούν ότι είναι και… assets.

Ενα τέτοιο στέλεχος, γενικός γραμματέας μάλιστα, εθάθη σε ξενοδοχείο στη Μεσσηνία μετά της συντρόφου. Καλά έκανε ο άνθρωπος, διακοπές ήθελε κι αυτός όπως κάθε εργαζόμενος.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν η συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους είναι απαράδεκτη; Τι συμβαίνει αν μπαίνει η ιδιότητα, η «εξουσία» του εν λόγω στελέχους, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η διαμονή του και οι διακοπές του;

Τι συμβαίνει, ακόμη χειρότερα, όταν διαμαρτύρεται γιατί κάνει διακοπές με την… πλέμπα, ήτοι με συμπολίτες μας που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού και είχαν την τύχη (ή ατυχία) να βρεθούν στο ίδιο ξενοδοχείο με το παραπάνω ζευγάρι;

Η συμπεριφορά των πολιτικών, και δη αυτών που ασκούν εξουσία, πρέπει να είναι υποδειγματική. Διότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά, και το Μαξίμου τα μαθαίνει όλα, και η αξιολόγηση την κρίσιμη ώρα θα είναι καταπέλτης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr