Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter : Βοηθός λογοτεχνικού πρακτορείου απολύθηκε επειδή ανέβασε τρανσφοβικά σχόλια

Twitter : Βοηθός λογοτεχνικού πρακτορείου απολύθηκε επειδή ανέβασε τρανσφοβικά σχόλια

Αυτά που έγραψε οδήγησαν σε πλείστα όσα σχόλια τα όποια έκαναν σφοδρή κριτική σε αυτά που η ίδια είπε, ωστόσο υπήρξε και αρκετός κόσμος που την υποστήριξε

Μία βοηθός λογοτεχνικού πρακτορείου της Νέας Υόρκης απολύθηκε μετά από σχόλια που έγραψε ξανά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter για τα τρανς άτομα και την ενδοοικογενειακή βία.

Όπως αναφέρει η dailymail, η Sasha White αποκάλυψε ότι είχε «απολυθεί» από το The Tobias Literary Agency, το οποίο έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και το Νάσβιλ, αφού ανέβασε σχόλια στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που έγραφαν: «TW [τρανς γυναίκες] το ότι είστε ευάλωτες στην ανδρική βία δεν σας κάνει γυναίκες».

Μετά από ένα τεράστιο κύμα κριτικής κατά των σχολίων της, το πρακτορείο είπε ότι οι δρόμοι του με τη Sasha είναι πλέον «διαφορετικοί».

Τρανσφοβικές δημοσιεύσεις στο Twitter

Η Sasha έκανε αναφορά στην απόλυση της στο Twitter χθες, λέγοντας: «Είναι αλήθεια: απολύθηκα χθες το βράδυ για τη φεμινιστική μου στάση».

«Ο όχλος του twitter ήρθε για μένα και ο εργοδότης μου τερμάτισε αμέσως τη συνεργασία μας. Αν έχετε περάσει κάτι παρόμοιο, επικοινωνήστε…».

Σήμερα το πρωί, το hashtag #Istandwithsashawhite ήταν δημοφιλές στο Twitter, με τους ανθρώπους να εκφράζουν την υποστήριξή τους κατά της λεγόμενης «cancel culture».

Μιας κουλτούρας δηλαδή που οδηγεί στην «ακύρωση» της καριέρας, της εργασίας κλπ προσώπων επειδή έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις (που συχνά είναι όντως κακοποιητικές).

Η Sasha έχει δύο λογαριασμούς Twitter, έναν, @SashaSemyonovna, όπου κάποτε αναφέρθηκε στη δουλειά που έκανε για τον πρώην εργοδότη της και έναν άλλο λογαριασμό, @iamGrushenka, ο οποίος ήταν προηγουμένως ανώνυμος.

Η περιγραφή-bio του τελευταίου αναφέρει: «Δεν αρνούμαστε το βιολογικό φύλο».

Η αυτοπροσδιοριζόμενη «ριζοσπαστική φεμινίστρια» κατηγορήθηκε ότι ήταν μια φεμινίστρια (TERF) στο Twitter, από εκείνες δηλαδή που δε στηρίζουν ούτε αποδέχονται τα δικαιώματα και την αναγνώριση των τρανς ατόμων. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει επίσης το hashtag: «#istandwithJKRowling».

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ αντιμετώπισε έντονη κριτική για τις απότομες απόψεις της στο παρελθόν.

Η J.K Rowling είχε γράψει στο Twitter : «Είμαι βέβαιη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους (που έχουν περίοδο). Κάποιος να με βοηθήσει (είπε ειρωνικά). Wumben; Wimpund; Woomud;»

Η απόλυση της Sasha από τη Λογοτεχνική Υπηρεσία Tobias επιβεβαιώθηκε τόσο από τον Πρόεδρο της εταιρείας, Lane Heymont, όσο και από τον λογαριασμό του οργανισμού στο Twitter, ο οποίος έκτοτε έχει γίνει ιδιωτικός.

Το πλέον αφαιρεθέν tweet έγραφε: «Δεν έχουμε χώρο για αντι-τρανς ρητορικές στην TLA. Είναι οριστικό. Έτσι, οι δρόμοι μας με τη Sasha χωρίστηκαν».

Η εταιρεία είπε ότι είχε κάνει επίσης μια δωρεά σε μια μαύρη φιλανθρωπική οργάνωση μετά την απόφαση.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024