Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεφαλογιάννης στο MEGA: Αυτά είναι τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού στα ΜΜΜ

Κεφαλογιάννης στο MEGA: Αυτά είναι τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού στα ΜΜΜ

Εξάλλου τόνισε ότι από 31/8, στους συρμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα μειωθούν οι χρονοαποστάσεις, προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού

Στα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, τονίζοντας πως άμεσα προχωρούν οι 655 προσλήψεις σε ειδικότητες αιχμής όπως οδηγοί και τεχνίτες, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στο MEGA.

Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε, θα καλυφθούν κενά που είχαν συσσωρευθεί τα προηγούμενα χρόνια. «Στόχος μας είναι οι νεοπροσληφθέντες να είναι στη δουλειά τους το επόμενο τρίμηνο» είπε σχετικά.

Αναφέρθηκε επίσης σε δύο νέες συνεργασίες – για την προμήθεια λεωφορείων έως 10 ετών που θα ενισχύσουν τους στόλους της ΟΣΥ όπως επίσης για νέα λεωφορεία για τα ΚΤΕΛ.

Εξάλλου τόνισε ότι από 31/8, στους συρμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα μειωθούν οι χρονοαποστάσεις, προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού. Μάλιστα από τις 7 Σεπτεμβρίου οι χρονοαποστάσεις προβλέπεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο.

Για τα λεωφορεία θα εφαρμοστεί το χειμερινό πρόγραμμα προκειμένου να πυκνώσουν οι γραμμές.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να απαιτηθούν νέα περιοριστικά μέτρα για τη μείωση της πυκνότητας στα ΜΜΜ λόγω κοροναϊού, ο κ. Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι στην παρούσα φάση η μέγιστη πληρότητα στα μέσα μεταφοράς είναι στο 65%.

«Ωστόσο αν δοθεί οδηγία από τους λοιμωξιολόγους να μειωθεί ακόμη περισσότερο, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης. Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως να απαιτηθεί επανασχεδιασμός δρομολογίων.

Σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, τόνισε ότι γίνονται έλεγχοι, ωστόσο μεγάλο ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη των πολιτών ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος διενεργούνται προληπτικά τεστ για τον κοροναϊό στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς που επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από διακοπές – τα τεστ μέχρι στιγμής είναι αρνητικά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024