Απαντώντας στις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για τον πραγματικό αριθμό των μαθητών και αναφέρουν τμήματα με 25 ή και περισσότερα παιδιά, η Νίκη Κεραμέως, υπεραμύνθηκε της αρχικής της τοποθέτησης.

«Θολό» παραμένει το τοπίο για τον… μέσο όρο του  αριθμού των μαθητών ανα τμήμα, ενόψει του επικείμενου ανοίγματος των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Απαντώντας στις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για τον πραγματικό αριθμό των μαθητών και αναφέρουν τμήματα με 25 ή και περισσότερα παιδιά, η Νίκη Κεραμέως, υπεραμύνθηκε της αρχικής της τοποθέτησης.

Όπως είπε, μιλώντας στον ANT1, υπήρξε ομόφωνη εισήγηση των ειδικών, για όλο το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύσουν στα σχολεία, από τις μάσκες μέχρι όλα τα υπόλοιπα.

«Έγινε πολύς λόγος για τον αριθμό που είπα 17 μαθητών κατά μέσο όρο… Αυτό ισχύει εάν αφαιρέσουμε τα ειδικά σχολεία. Κατά μέσο όρο ανά την Ελλάδα ο αριθμός είναι αυτός για τους μαθητές στις τάξεις» υποστήριξε, η υπουργός Παιδείας, για να συνεχίσει: «Η εισήγηση της επιτροπής είναι η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα. Πολλές χώρες πάνε σε άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, διότι τα σχολεία πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα και τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς, με τους συμμαθητές του και με όλες τις δραστηριότητες που έκανε στην καθημερινότητα τους», ανάφερε.

Μάλιστα, προέτρεψε τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, καθώς «πέραν των άλλων αποτρέπει τον συγχρωτισμό των παιδιών με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

Πρόσθεσε δε ότι ιδιαιτερότητα της περιόδου αναγνωρίζεται από όλους και «πάντοτε με γνώμονα την δημόσια υγεία, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η παροχή του εκπαιδευτικού έργου».

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κυβέρνηση δεν έδρασε έγκαιρα για να βρει επιπλέον αίθουσες ώστε να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα, η κα Κεραμέως είπε ότι «επί κυβερνήσεώς του, ο ΣΥΡΙΖΑ έψαξε αίθουσες μόνο για μια τάξη και κατάφερε να βρει μόνο σε μερικές δεκάδες από τους Δήμους της χώρας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr