Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μέτρα προστασίας στα σχολεία ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μέτρα προστασίας στα σχολεία ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη οι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στον τρόπο που ανοίγουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά.

Στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Ελλάδας βγήκαν σήμερα δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα των σχολείων ζητώντας μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κοροναϊού στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Νίκης Κεραμέως.

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε το μεσημέρι από τα Προπύλαια και έφτασε έξω από τη Βουλή.

«Όχι στην ανεργία», «Άμεσα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για την έναρξη και λειτουργία των σχολείων» και «όσα εμπόδια και να μας βάλετε, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας» έγραφαν ορισμένα από τα πανό.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Οι ομοσπονδίες ζητούν, μεταξύ άλλων, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

Επιπλέον, ζητούν αύξηση χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, π.χ. μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.).

Παράλληλα, ζητούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος, ζητούν την κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί, φοιτητές και γονείς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο και προχώρησαν σε πορεία με κατάληξη το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών», «ολιγάριθμα τμήματα», «κανένας αναπληρωτής απολυμένος» ήταν ανάμεσα στα συνθήματα στα πανό και τα πλακάτ των συγκεντρωμένων.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024