Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικό MEGA: «Δεν μπορούσαμε να είμαστε κλεισμένοι σπίτι» λένε νεαροί που... ένιωθαν άτρωτοι και κόλλησαν κοροναϊό

Αποκλειστικό MEGA: «Δεν μπορούσαμε να είμαστε κλεισμένοι σπίτι» λένε νεαροί που… ένιωθαν άτρωτοι και κόλλησαν κοροναϊό

Την ανευθυνότητα, την οποία οι επιστήμονες φωνάζουν ότι πρέπει να αποφύγουμε, αλλιώς μπορεί να αποδειχτεί εγκληματική, επέδειξε παρέα νεαρών στην Κοζάνη, οι οποίοι αγνόησαν τα μέτρα και τις συμβουλές των ειδικών και κόλλησαν κοροναϊό.

Την ανευθυνότητα, την οποία οι επιστήμονες φωνάζουν ότι πρέπει να αποφύγουμε, αλλιώς μπορεί να αποδειχτεί εγκληματική, επέδειξε παρέα νεαρών στην Κοζάνη, οι οποίοι αγνόησαν τα μέτρα και τις συμβουλές των ειδικών και κόλλησαν κοροναϊό.

Η εν λόγω παρέα συνέχιζε μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο να βγαίνει τα βράδια, δίχως κανένα μέτρο προστασίας. Ως επακόλουθο τέσσερις τουλάχιστον από την παρέα βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό. Συνολικά τα κρούσματα στον δήμο Βοϊου της Κοζάνης είναι 22.

«Νοιώθαμε ότι δεν έχει κάτι, ότι δεν θα κολλήσουμε, ότι εδώ είμαστε καθαροί, δεν φοβόμαστε τίποτα» λέει στο MEGA, εμφανώς μετανιωμένος ο 24χρονος Αθανάσιος Κατσίρης, ένας από τους τέσσερις της παρέας.

«Χειραψίες, αγκαλιές πάνω στη νύχτα, πίναμε ποτά, μιλάγαμε ο ένας στο αυτί του άλλου» θα συμπληρώσει άλλος 23χρονος. «Βγαίναμε σε κλαμπ εδώ, της περιοχής, γίνονταν πάρτι, κόλλησε κάποιος από αυτούς, έκανα κι εγώ παρέα μαζί τους και κόλλησα κι εγώ» εξηγεί.

«Ξέραμε ότι έπρεπε να πάρουμε μέτρα, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι»

«Ξέραμε ότι υπήρχε κορωνοϊός, ότι έπρεπε να πάρουμε τα μέτρα μας αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι σε καραντίνα. Ασυναίσθητα, ασυνείδητα, γινόμαστε ολοένα και πιο χαλαροί. Βγαίναμε μαζί, πίναμε μαζί, λίγο να χαιρετηθούμε, λίγο να αγκαλιαστούμε, πώς είσαι… αυτό ήταν» θα πούνε, κοιτώντας στο παρελθόν.

Όταν κόλλησε ο πρώτος και ενημέρωσε τους φίλους του, παρ’ ότι δεν είχαν κάποιοι από αυτούς σοβαρά συμπτώματα, μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν το τεστ.

«Αν δεν είχε κάνει ο φίλος μου, εγώ δεν θα έκανα για να πω την αλήθεια. Αυτός κόλλησε από κάποιους που είχαν πάει στην Χαλκιδική, ανέβασα στο Instagram ότι έχω κοροναϊό, στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλοι. Βρέθηκαν 4 ακόμα».

Η φήμη για τον γάμο

Την ίδια ώρα, κι ενώ ξεκινούσε ο αγώνας δρόμου για την ιχνηλάτιση των επαφών της παρέας των νεαρών, φήμες τις οποίες ο δήμαρχος Βόϊου διαψεύδει, ανέφεραν ότι τα κρούσματα είχαν παρευρεθεί σε γάμο που έγινε στην περιοχή.

Ο Χρήστος Ζευκιλής, Δήμαρχος Βοΐου Κοζάνης, δήλωσε: «Είναι ψευδές, ψάχνουμε να βρούμε από πού έχει προέλθει αυτή η φήμη. Κλιμάκια θα είναι εδώ ως την Παρασκευή, κάνουν 100αδες ελέγχους, είναι 2 ή 3 οι εστίες».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Κοζάνη είναι στο «μάτι» του κοροναϊού από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024