
Ανοιγμα με πτώση 0,28% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,25 εκατ. ευρώ.
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με την αγορά να μην μπορεί να ακολουθήσει το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών. Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με κέρδη στον απόηχο των νέων ιστορικών υψηλών που κατέγραψαν χθες οι δείκτες S&P και Nasdaq στη Wall Street.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 630,81 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,28%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,25 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,72%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+2,11%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,53%), της Σαράντης (+0,94%) και του ΟΠΑΠ (+0,71%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-2,25%), της Viohalco (-1,09%), της Ελλάκτωρ (-0,72%) και της ΑΔΜΗΕ (-0,67%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+0,86%) και των Ταξιδιών (+0,44%), ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των τροφίμων (-2,56%).
Ανοδικά κινούνται 37 μετοχές, 10 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πλαστικά Θράκης +3,65% και Τεχνική Ολυμπιακή +2,66% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ίλυδα -5,66% και Coca Cola HBC -2,25%.
- Κυρώσεις της Κίνας εναντίον 14 ευρωπαϊκών εταιρειών ως αντίποινα για τις κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες
- Οι αρχές στην Ισπανία διέταξαν την εκκένωση οκτώ δήμων κοντά στο Τολέδο εξαιτίας της πυρκαγιάς
- Επίθεση στο Pride: «Η ελευθερία μας δέχτηκε σήμερα μια φρικτή επίθεση» λέει ο δήμαρχος του Βερολίνου
- Αυτοκίνητο έπεσε στην παρέλαση του Pride του Βερολίνου – Τουλάχιστον ένας νεκρός
- Το Ιράν ανακοίνωσε τις λίστες των ζημιών που έχει προκαλέσει στον αμερικανικό στρατό στη Μέση Ανατολή
- Συγκλονίζει ο οδηγός μηχανής που καταπλακώθηκε από τη σκαλωσιά στον Πειραιά – «Άρχισα να φωνάζω βοήθεια»







