Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου Σαάντ Ντιν Ελ Οτμάνι απέρριψε κάθε ενδεχόμενο εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου Σαάντ Ντιν Ελ Οτμάνι (κεντρική φωτογραφία από amediaagency.com) απέρριψε χθες Κυριακή κάθε ενδεχόμενο εξομάλυνσης των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ.

«Αρνούμαστε»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εξομάλυνση (των σχέσεων) με τη σιωνιστική οντότητα, διότι αυτό θα την ενεθάρρυνε να πάει ακόμα παραπέρα στην παραβίαση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού», τόνισε ο Οτμάνι απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του, του ισλαμιστικού PJD.

Ο πρωθυπουργός του Μαρόκου έκανε το σχόλιο αυτό καθώς αναμένεται να αρχίσει περιοδεία στην περιοχή ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μόλις μερικές ημέρες αφότου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ συνήψαν συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεών τους.

Η επίσημη θέση του Μαρόκου είναι ότι τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών, με την ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Διέκοψε τις σχέσεις

Μαρόκο και Ισραήλ είχαν αρχίσει να αποκαθιστούν σχέσεις σε χαμηλό, τεχνικό επίπεδο το 1993, μετά την υπογραφή ισραηλινοπαλαιστινιακής ειρηνευτικής συμφωνίας.

Oμως η Ραμπάτ διέκοψε τις σχέσεις με το εβραϊκό κράτος το 2000, όταν ξέσπασε εξέγερση των Παλαιστινίων, η λεγόμενη δεύτερη Ιντιφάντα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr