Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «παρών» του Τσίπρα με μούσι και μάσκα ασφαλείας : Το δίλημμα για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Το «παρών» του Τσίπρα με μούσι και μάσκα ασφαλείας : Το δίλημμα για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή ενόψει της ψήφισης της συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ συζητείται σε κοινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ μαζί με τα στελέχη του «πρωινού καφέ». Το δίλημμα για τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι». Η εμφάνιση έκπληξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το αν θα ψηφίσει και τι θα ψηφίσει στη βουλή αναφορικά με τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Παρών ή όχι

Το θέμα συζητείται αυτή την ώρα σε από κοινού συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ μαζί με τα στελέχη του «πρωινού καφέ».

Στη σύσκεψη συμμετέχουν στελέχη όλων των τάσεων και αποχρώσεων από όσους θέλουν την καταψήφιση της Συμφωνίας (ελέω εσωκομματικών διαφορών) όπως πχ η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη μέχρι όσους είναι σχεδόν υπέρμαχοι της συμφωνίας όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Μπίστης.

Πληροφορίες πάντως θέλουν το δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι».

Με μάσκες ασφαλείας

Πάντως κατά την έναρξη της κομματικής συνεδρίασης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο έδωσε το παρών με άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση, χάρη στο μαύρισμα και την αξυρισιά, -ουσιαστικά έχει αφήσει μούσι- αλλά ταυτόχρονα φορούσε και μάσκα ασφαλείας και όχι απλώς τη χειρουργική ή έστω την πάνινη μάσκα που φορούν οι περισσότεροι για τον κοροναϊό.

Πάντως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν με την ίδια μάσκα ασφαλείας κατά τη συνεδρίαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα των ελληνοτουρκικών και της ΑΟΖ με την Αίγυπτο προκαλεί εσωκομματικές φουρτούνες που εκφράστηκαν με ένταξη τις προηγούμενες εβδομάδες.

Μητσοτακισμός

Στις εσωκομματικές διενέξεις του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ενεργά μέρος και ο Νίκος Κοτζιάς ο οποίος ουσιαστικά βρίσκεται σε βεντέτα με την ομάδα Τσακαλώτου («53») αλλά και τους εκσυγχρονιστές του ΣΥΡΙΖΑ όπως πχ ο Νίκος Μπίστης.

Πριν από λίγη ώρα με φόντο τη συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωινού καφέ του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Κοτζιάς επανήλθε με νεότερη ανάρτησή του στο facebook και ξιφουλκεί κατά των «53» και των «νεοσημιτικών του ΣΥΡΙΖΑ» όπως αποκαλεί τους πασοκογενείς που δεν εγκρίνουν τη σκληρή γραμμή στα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Κοτζιάς εκφράζει εκ νέου τις διαφωνίες του για τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ και κατηγορεί την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπερασπίζεται τον μητσοτακισμό».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΖΜΑΞΙΜΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ‘Η ΜΑΞΙΜΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ;Σε σειρά άρθρων έκανα κριτική…

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Κοτζιάς στιςΔευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024