Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Dawn Silver Bullet: Roadster πολυτέλεια

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet: Roadster πολυτέλεια

H βρετανική φίρμα ξεκίνησε την παραγωγή μιας συλλεκτικής, διθέσιας έκδοσης της Dawn Convertible η οποία θα κατασκευαστεί σε 50 αντίτυπα αξιώνοντας ομοιότητες με τα θρυλικά, πληθωρικά roadster της δεκαετίας του ’20.

Η πιο προφανής διαφορά σε σχέση με την ήδη γνωστή ανοιχτή Dawn είναι η απουσία των δύο πίσω καθισμάτων τα οποία έχουν αντικατασταθεί από δύο καμπύλα αεροδυναμικά στοιχεία τα οποία επενδύονται με δέρμα και συνδέονται μεταξύ τους με μια μεταλλική επιφάνεια που προεκτείνεται στο εσωτερικό.

Την εικόνα συμπληρώνει ένας ανεμοθώρακας από τιτάνιο ο οποίος φέρει εγχάρακτη μια αφαιρετική απεικόνιση του μοντέλου και τα διακριτικά Silver Bullet στις δύο πλευρές του.

Το αμάξωμα βάφεται στην απόχρωση Brewster Silver και συνδυάζεται με πιο σκούρα φωτιστικά σώματα και λεπτομέρειες περιμετρικά των εισαγωγών αέρα.

Στο ίδιο σκούρο γκρι μοτίβο υπακούουν και οι ζάντες ενώ στο εσωτερικό, κυριαρχεί το ταμπλό με τις λεπτομέρειες από ανθρακόνημα, υλικό το οποίο αξιοποιείται στο εσωτερικό τμήμα των δύο καμπυλωμάτων του deck. Το παζλ συμπληρώνουν τα διακριτικά της έκδοσης και η αρίθμηση κάθε αντιτύπου.

Η ισχύς της συλλεκτικής έκδοσης προέρχεται από τον γνώριμο V12 των 6,6 λίτρων ο οποίος αποδίδει 571 ίππους και 780 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων επιτρέποντας και στην roadster παραλλαγή της Dawn να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Προς το παρόν η Rolls-Royce δεν έχει αποκαλύψει την τιμή της Silver Bullet, ωστόσο με δεδομένο ότι η τιμή εκκίνησης για την απλή Dawn οριοθετείται σε 250.000 στερλίνες, η συλλεκτική έκδοση αναμένεται να κινηθεί πολύ κοντά σε μια επταψήφια τιμή.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024