Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Αυξάνονται οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στην Τραπεζούντα

Τουρκία: Αυξάνονται οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στην Τραπεζούντα

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ξαφνικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στη βόρεια Τουρκία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, και άλλοι 12 αγνοούνται, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας πως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ξαφνικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στη βόρεια Τουρκία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, και άλλοι 12 αγνοούνται, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας πως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εικόνες από τη βόρεια επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντας), έπειτα από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις, δείχνουν τα νερά να παρασύρουν κτίρια και οχήματα σ’ έναν δρόμο. Κάτοικοι και οικοδομικά μηχανήματα φαίνονται να καθαρίζουν δρόμους.

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι πλημμύρες επεκτάθηκαν και σε γειτονικές επαρχίες, στη Ριζούντα και την Τραπεζούντα.

«Στις αρχικές αναφορές που λάβαμε, είχαμε πέντε νεκρούς και γύρω στους 12 αγνοουμένους ως αποτέλεσμα των σφοδρών πλημμυρών», δήλωσε ο Ερντογάν. «Ως κράτος, Θεού θέλοντος, θα ξεπεράσουμε τη ζημιά και την καταστροφή εδώ γρήγορα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στην Γκιρεσούν πως 133 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής και πως υπηρεσίες αρωγής και αρχές διεξάγουν επιχειρήσεις για να βρουν τους αγνοουμένους.

Το τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Ανακούφισης (IHH) ανακοίνωσε πως έστειλε μια ομάδα 40 ανθρώπων για να αρχίσουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά τις πληροφορίες για ολονύκτιες σφοδρές βροχοπτώσεις, προσθέτοντας πως ομάδες σε άλλες επαρχίες βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα.

Η ίδια πηγή δήλωσε πως δεν υπάρχει πρόσβαση στην περιοχή του Ντερελί μέσω του κεντρικού δρόμου αφού ποτάμια υπερχείλισαν στην Γκιρεσούν με αποτέλεσμα να κλείσουν πολλοί δρόμοι.

Μιλώντας δίπλα στον Σοϊλού, ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί δήλωσε πως η βροχόπτωση στην Γκιρεσούν ξεπέρασε 1,5 φορά τον μέσο όρο των βροχοπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια πλημμύρα», δήλωσε ο Πακντεμιρλί. «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024