Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν βλεπόταν η ΑΕΚ και ηττήθηκε με 2-1 από τον Ατρόμητο

Δεν βλεπόταν η ΑΕΚ και ηττήθηκε με 2-1 από τον Ατρόμητο

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ανέτοιμη στο τελευταίο τεστ πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ηττήθηκε από τον Ατρόμητο πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ

Οι απουσίες λόγω τραυματισμών ή ανετοιμότητας των νέων αποκτημάτων φάνηκαν για την ΑΕΚ, που είχε μια προβληματική εικόνα στο φιλικό με τον Ατρόμητο. Οι Κιτρινόμαυροι γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την ομάδα του Περιστερίου, που έδειξε πιο έτοιμη.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε μια διάταξη 3-5-2, δείγμα του ότι αυτός ο σχηματισμός έχει τον πρώτο λόγο στις σκέψεις του ενόψει του τελικού κυπέλλου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, στην άμυνα οι Σβάρνας, Οικονόμου, Λάτσι, στα άκρα οι Λόπες, Παουλίνιο, αμυντικό χαφ ήταν ο Σιμόες, μπροστά του οι Κρίστισιτς-Σαμπανάτζοβιτς και στην επίθεση ο Λιβάγια με τον Ολιβέιρα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε στο 2’ και ήταν για την ΑΕΚ. Ο Λιβάγια πέρασε την κάθετη στον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος θα… χορέψει τον Γιαννιώτη, όμως το σουτ του θα κοντράρει σε σώμα αμυντικού και θα φύγει κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα πάντως ο Ατρόμητος πατούσε καλύτερα και έπαιρνε τον έλεγχο.

Η ομάδα του Περιστερίου απείλησε στο 8’ με τον Βέλλιο. Ενώ στο 15’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκάλο εκτέλεσε όμορφα μια στημένη μπάλα από δεξιά, η σέντρα του κόντραρε στον Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιντώτα, για το 0-1.

Στο 26’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, όμως η κεφαλιά του Μανούσου σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιντώτα. Η ΑΕΚ αντέδρασε και ένα λεπτό μετά έφτασε στην ισοφάριση! Σε αντεπίθεση της Ένωσης ο Παουλίνιο έκανε μια κούρσα, βγήκε τετ-α-τετ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Στο 32’ οι Κιτρινόμαυροι θα απειλήσουν ξανά, με ένα σου του Λιβάγια που μπλόκαρε ο Γιαννιώτης με διπλή προσπάθεια. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάποιο άλλο γκολ, με την ΑΕΚ όμως να είναι πιο κινητική και να έχει μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Ατρόμητου.

Το δεύτερο ημίχρονο θα βρει τις δύο ομάδες να αλλάζουν πρόσωπα και σχήματα. Ο Ατρόμητος θα σκοράρει στο 57’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ούμπιδες για το 1-2. Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή στο 73’, όμως ο Αλμπάνης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ωραία προσπάθεια του Μάνταλου.

Ο Ατρόμητος «απάντησε» στο 81’ όμως ο Γιακουμάκης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Αθανασιάδη. Στο 88’ οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν μετά από μια σέντρα του Ινσούα και μια προσπάθεια του Βέρντε, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού, που βρήκε τον Ατρόμητο νικητή με σκορ 2-1.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας (59’ Αθανασιάδης), Σβάρνας (82’ Χνιντ), Οικονόμου (59’ Τσιγκρίνσκι), Λάτσι (71’ Μάνταλος), Παουλίνιο (59’ Μπακάκης), Κρίστισιτς (46’ Μπότος), Σιμόες (71’ Μαχαίρας), Σαμπανάτζοβιτς (59’ Βέρντε), Λόπες (71’ Ινσούα), Λιβάγια (78’ Χριστόπουλος), Ολιβέιρα (46’ Αλμπάνης)

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 3-4-3): Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Γούτας, Γκάλο, Νταβιώτης, Νάτσος, Σάλομον, Τομάσεβιτς, Μανούσος, Αγκάγιεφ, Βέλλιος, ενώ αγωνίστηκαν και οι Μανδάς, Αθανασίου, Ούμπιδες, Μπουσούλατζιτς, Γιακουμάκης, Κωτσόπουλος, Στρούγγης, Κυβρακίδης, Ραμπέλο

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024