Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και όμως, έτσι πηγαίνουν στον τελικό ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Και όμως, έτσι πηγαίνουν στον τελικό ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Ο τελικός της 30ης Αυγούστου πλησιάζει, με τους δυο προπονητές να έχουν αρκετούς αγωνιστικούς «πονοκεφάλους» να διαχειριστούν

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται προ των πυλών. Αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 30 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο με φόντο την δεύτερη κούπα της περσινής χρονιάς.

Μετά τις πολλές αναβολές που προέκυψαν, ο αγώνας θα διεξαχθεί σε 9 μέρες, σε έναν τελικό που λόγω και της ημερομηνίας θα παραπέμπει περισσότερο σε… Super Cup.

Οι δυο ομάδες προετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και ο μεταξύ τους τελικός θα είναι το πρώτο επίσημο ματς. Βέβαια, ο τελικός του ΟΑΚΑ θα είναι διαφορετικός και θα έχει και κάποιες ιδιαιτερότητες. Όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, οι δύο σύλλογοι θα αγωνιστούν με τα περσινά τους ρόστερ. Κάτι, που δημιουργεί αλλαγές στον σχεδιασμό τόσο του Πέδρο Μαρτίνς όσο και του Μάσιμο Καρέρα.

Ουσιαστικά, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός θα οδηγηθούν στο ματς, έχοντας αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, καθώς αποχωρήσεις και τραυματισμοί δημιουργούν νέα δεδομένα σε «κιτρινόμαυρο» και «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Οι απώλειες του Ολυμπιακού και η πιθανή ενδεκάδα

Στον τελικό της 30ης Αυγούστου, ο Ολυμπιακός αναμένεται να είναι πιο επηρεασμένος από τις αλλαγές. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα στερηθεί τους Τσιμίκα, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ και τον Χριστοδουλόπουλο, που αποχώρησαν από το λιμάνι ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει στους νεοαποκτηθέντες Ραφίνια, Χολέμπας, Κρίστινσον, Αποστολόπουλο.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλα προβλήματα για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, Ζοζέ Σα τραυματίστηκε στην προπόνηση (1/8) με αποτέλεσμα να χάσει τον ευρωπαϊκό αγώνα με την Γουλβς. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ είναι νοκ άουτ από τον τελικό με την ΑΕΚ, ενώ εκτός είναι και ο συμπατριώτης του, Ρούμπεν Σεμέδο. Ο 26χρονος στόπερ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και φυσικά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση.

Το μεγάλο θέμα για τους Πειραιώτες εντοπίζεται λοιπόν στην αμυντική γραμμή. Τα κουκιά είναι μετρημένα και ο Μαρτίνς, ίσως χρειαστεί να προχωρήσει και σε αλχημείες.

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Αλέν θα υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία, με τους Ραντζέλοβιτς και Τοροσίδη στους μπακ. Ενώ, Σισέ και Μπα θα είναι το δίδυμο στα στόπερ. Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης αναμένεται να είναι η τριάδα του Ολυμπιακού στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους Μασούρα (Φορτούνη), Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί στην «ερυθρόλευκη» γραμμή κρούσης.

Οι «κιτρινόμαυρες» απώλειες και τα πλάνα του Καρέρα

Πάμε και στην ΑΕΚ, που και αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνά της. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Μπάρκα,Βράνιες, Χουλτ, Αραούχο που αποχώρησαν από τον σύλλογο, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Ινσούα, Ενομπακάρε, Καρακλάγιτς, Ιατρούδης και Χνιντ.

Στην Ένωση προέκυψε και άλλο σοκ, καθώς ο Σιμάνσκι υποβλήθηκε σε επέμβαση καθαρισμού του αχίλλειου τένοντα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για παραπάνω από δύο μήνες. Παράλληλα, έχουν επανέλθει και οι αραβικές… σειρήνες για τον αρχηγό της ΑΕΚ, Πέτρο Μάνταλο. Δεν αποκλείεται, με μια καλύτερη πρόταση ο Έλληνας παίκτης να κουνήσει… μαντήλι και να μετακομίσει στην Αλ Νασρ. Και αν ολοκληρωθεί η πώληση του αρχηγού, τότε στον τελικό θα επιστρατευθεί ο νεαρός Σαμπανάτζοβιτς.

Στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου, ο Μάσιμο Καρέρα πιθανότατα θα επιλέξει το 3-5-2. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας θα είναι κάτω από τα «κιτρινόμαυρα» γκολπόστ, με τους Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Λάτσι (προτιμάται αντί του Οικονόμου) στο κέντρο της άμυνας. Μπακάκης και Λόπες θα είναι στις δυο πτέρυγες, με τους Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μάνταλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα θα βρεθούν στην «κιτρινόμαυρη» επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο φιλικό που έχει η Ένωση την Κυριακή (23/8) με τον Ατρόμητο, αναμένεται να προφυλαχθεί ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, έτσι ώστε να μην προκύψει νέο απρόοπτο ενόψει τελικού.

Οι δυο ομάδες μπαίνουν σιγά-σιγά στην τελική ευθεία για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (30/8). Ένας τελικός ειδικών καταστάσεων και συνθηκών.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024