Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορονο-πάρτι σε βίλα της Μυκόνου: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία

Κορονο-πάρτι σε βίλα της Μυκόνου: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνει η δικογραφία για το παράνομο πάρτι σε βίλα στη Φτελιά της Μυκόνου, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 450 άτομα.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνει η δικογραφία για το παράνομο πάρτι σε βίλα στη Φτελιά της Μυκόνου, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 450 άτομα.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο σπίτι μετά από οργανωμένη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο τον Αύγουστο στο νησί των ανέμων για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού.

Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για το κορονοπάρτι σε βίλα στη Φτελιά της Μυκόνου το βράδυ της Τετάρτης με παρευρισκόμενους και ένα ζευγάρι από την Βενεζουέλα που βρισκόταν σε καραντίνα.

Το πάρτι στη βίλα και η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία το μυκονιάτικο party στο οποίο συμμετείχαν 469 άτομα στήθηκε σε μια βίλα με υψηλή περίφραξη και κλειστά γκαράζ.

Λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα μετά από καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου για διατάραξη κοινής ησυχίας οι αστυνομικοί έφτασαν στη βίλα στην οποία προσπαθούσαν να μπουν επί 45 λεπτά ωστόσο κανείς δεν τους άνοιγε…

Το ζευγάρι από την Βενεζουέλα

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνέλαβαν ένα ζευγάρι για κατοχή ναρκωτικών. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι κανονικά έπρεπε να βρίσκονταν και οι δύο σε ξενοδοχείο αναφοράς, καθώς είχαν τεθεί σε καραντίνα γατί η γυναίκα είχε βρεθεί θετική στον ιό.

«Ανάμεσα στα άτομα που έβγαιναν είδαμε δύο ύποπτα άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα και αποφασίσαμε να τα ελέγξουμε. Από την Πολιτική προστασία προέκυψε ότι το ζευγάρι είχε κάνει τεστ για κορονοιό στο αεροδρόμιο της Μυκόνου και η γυναίκα είχε βρεθεί θετική ενώ ο άνδρας ως άμεση επαφή αυτής, είχε τεθεί σε καραντίνα από τις 18 Αυγούστου και σε περιορισμό σε ξενοδοχείο αναφοράς καραντίνας στο Καλό Λιβάδι».

Αρνούνται τις κατηγορίες

Στην κατάθεση τους τόσο ο 25χρονος συλληφθείς όσο και η 31 ετών γυναίκα του από τη Βενεζουέλα αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

«Δεν γνωρίζω το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας και για τον λόγο αυτό την επόμενη ημέρα έκανα τεστ σε ιδιωτικό ιατρείο στη Μύκονο και τα αποτελέσματα που σας παραδίδω είναι αρνητικά. Έτσι, πήγαμε στο πάρτι αφού είχαμε αρνητικά τεστ και εγώ ήμουν βέβαιη ότι δεν είχα κορονοιό».

Την ίδια ώρα ο 36χρονος που φέρεται από την Αστυνομία ως διοργανωτής του πάρτι, και ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης δεν θέλησε να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής.

Ο νόμος της σιωπής

Ο ιδιοκτήτης της βίλας στη Φτελιά στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στους αστυνομικούς ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το εν λόγω πάρτι.

«Το γεγονός ότι ο εντολέας μου ήταν μισθωτής και εκμεταλλευτής της συγκεκριμένης κατοικίας δεν σημαίνει ότι ήταν και ο διοργανωτής του πάρτι. Αυτό είναι συμπέρασμα της Αστυνομίας».

Χθες ο μισθωτής της βίλας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου όπου συνοδευόμενος από τον συνήγορο του ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Μάσκες παντού και έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του MEGA στη Μύκονο, Λεωνίδα Καπερναράκο, οι αστυνομικοί στο νησί, θέλοντας να αποφύγουν περαιτέρω όξυνση της κατάστασης, επιλέγουν να κάνουν μόνο συστάσεις. Τα μέτρα τηρούνται τόσο από τους κατοίκους, όσο και από τους τουρίστες, σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περιπολίες έχουν αυξηθεί στο νησί, σε συγκεκριμένα «κρυφά» σημεία, με στόχο φυσικά τις πολυτελείς βίλες, ενώ φύλλο και φτερό κάνουν και τα social media για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια ύποπτη πρόσκληση από εκεί.

Λουκέτα και πρόστιμα σε δύο εστιατόρια για φοροδιαφυγή

Λουκέτα σε δύο γνωστά εστιατόρια της Μυκόνου, για μη έκδοση αποδείξεων, έβαλαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τις τελευταίες ημέρες.

Στο πρώτο εστιατόριο, δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 4.500 ευρώ την Πέμπτη. Το κατάστημα σφραγίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, για 48 ώρες.

Στο δεύτερο, δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 2.100 ευρώ την Παρασκευή. Το κατάστημα σφραγίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, για 48 ώρες.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024